2024. április 29. - Péter

Orbán nélkül is sikeres volt a gazdasági csúcs

Az MSZP szerint a csütörtöki gazdasági csúcs Orbán Viktor Fidesz-elnök részvétele nélkül is sikeres volt, a kormány és az MSZP javaslatai mögött felsorakoztak a gazdasági élet szereplői - mondta Szabó Zoltán szocialista országgyűlési képviselő pénteken Bu
2008. november 14. péntek 16:39 - Hírextra
Sikerült megteremteni a széles politikai és társadalmi egyetértés alapjait a válság kezelésében annak ellenére, hogy a Fidesz - a KDNP-vel karöltve - a felelős és hatásos válságkezelő program kerékkötőjének szerepét vállalta magára - közölte a kormánypárti képviselő.

Szabó Zoltán ugyanakkor elmondta, hogy amint a parlament, a gazdasági csúcs sem működhet ellenzék nélkül.

"Gyors intézkedéseket tehet a kormány, de Magyarország szerkezeti bajai nem orvosolhatóak, a gazdasága nem újítható meg az ellenzék vezető erejének közreműködése nélkül" - fogalmazott.
Az MSZP-s politikus azt mondta, hogy a kínai nyelvben a válságot két szóval, a veszéllyel és a lehetőséggel fejezik ki.

Ebben a válsághelyzetben Orbán Viktornak lehetősége nyílik arra, hogy államférfiként viselkedjen, példát vegyen John McCain republikánus elnökjelölttől, aki a vereség pillanatában Obamát méltatta - vélekedett.

Szabó Zoltán szerint azonban fennáll annak a veszélye, hogy Orbán Viktor kitart önző és romboló pártérdekei mellett, hogy miközben a kormány a válságtól próbálja megóvni az embereket, a Fidesz elnöke csak saját pártja érdekeit képviseli.

Egyelőre a veszély látszik nagyobbnak - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

sharapova2008
2008. november 29. 05:25
Az ostoba Navracsics és társai még nem látják,hogy nincs két egyforma ország az EU-n belül sem.Egy országban,ahol 10-15%-kal kevesebben állnak munkaviszonyban,mint tőlünk nyugatra,gazdasági világválság idején életveszélyes lenne adót csökkenti,mert ezzel összeomlana a szociális rendszer,gazdaságfejlesztő hatását nem érnénk meg.Vagy összeomlásra játszik a Fidesz?
sharapova2008
2008. november 20. 09:38
Orbán és a Fidesz most már nap mint nap valamire felszólitja a kormányt,ami több mint közröhej.Tudom jól,hogy a kormány nagyon sok dolgot elhibázott,rosszul csinált,de Orbán uralkodása idején minden döntést saját szakállára hozott mondván,hogy "a Parlament ellenzék nélkül is működik/mint a diktatúrákban!/"Másrészt Orbán katasztrófa-politikus,felszólitásai,követelései és "tanácsai" szembe mennek minden józan közgazdasági érveléssel/"sutba lehet dobni a közgazdasági tankönyveket"-mondta egykor/.S végül,populizmusból megfogalmazott kijelentései úgy hatnak,mintha egy kupleráj madámja továbbképzést tartana a lányoknak a szűzesség erkölcsi értékéről...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását