2024. április 27. - Zita

Kifizetik a paralimpiai jutalmakat

Tisztázódott a paralimpiai jutalmak kifizetése körül kialakult helyzet, így nincs akadálya a pénz átutalásának. Az érintettek két héten belül megkapják az összeget - erről Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke tájékoztatta az MTI-t.
2008. november 14. péntek 11:42 - Hírextra
Az állami jutalmak kifizetése azért csúszott, mert a Pekingben szerepelt asztaliteniszezők ötödik helyezései körül vita robbant ki.

"Az eset az athéni paralimpiáig nyúlik vissza, akkor nem lettek elismerve azok a helyezések, amelyekért nem rendeztek helyosztót - mondta Gömöri Zsolt. - Itt egy sajátos lebonyolítási formáról van szó, akárcsak az épeknél bokszban vagy asztaliteniszben, az 5-8. helyért nem írnak ki mérkőzéseket. Azon a díszoklevélen azonban, amelyet a sportolók kaptak, valamint a pekingi szervezőbizottságtól (BOCOG) és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottságtól (IPC) kért igazoláson is ötödikként van feltüntetve az érintett két asztaliteniszező és a csapat."

Gömöri hozzátette, korábban a sport-szakállamtitkárság azt kérte, ezt az ügyet rendezzék külön, az MPB nyújtson be egy új igényt, hogy megtörténhessen a többiek jutalmának kifizetése.

"Mi azonban a hatékonyabb érdekérvényesítés miatt azt az álláspontot képviseltük, hogy egy csapat van, ezért együtt kell kezelni a jutalmak kifizetését is, s ebből a szempontból nem érdekes a néhány hetes csúszás. Szerdán találkoztam Török Ottó sportszakállamtitkárral, tisztáztuk a helyzetet, s a kéthetes átfutási idő után minden érintett megkapja a jutalmat. Athénban a kifizetés nem így történt, tehát egy régi problémát sikerült jól megoldani" - nyilatkozott az MPB elnöke, jelezve, összesen 498 millió forintról van szó.

A pekingi paralimpián a magyarok közül az úszó Sors Tamás szerepelt a legeredményesebben, ő az egy arany- és két bronzéremért, valamint az egy-egy negyedik és ötödik helyért 68 millió forintra számíthat. A paralimpikonok állami jutalmazása megegyezik az ötkarikás játékokon szerepelt sportolókéval.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását