2024. május 21. - Konstantin

Káté a 26. magyar aranyért bokszol

A 64 kg-ban szereplő Káté Gyula szombaton a döntőben léphet kötelek közé a liverpooli Európa-bajnokságon, s győzelme esetén a magyar amatőr ökölvívósport 26. kontinensbajnoki aranyérmét szerezné meg.
2008. november 14. péntek 16:24 - Hírextra
Az MTK 26 éves öklözője a 18. magyar Eb-győztes lenne. Legutóbb, több mint nyolc éve Erdei Zsolt tudott nyerni, Tamperében.

A bajnoki címek számát tekintve Énekes István, az 1932-es olimpia bajnoka a csúcstartó három elsőséggel, 1930-ban, 1932-ben és 1934-ben tudott Eb-t nyerni. Második győzelmét éppen az ötkarikás játékokon elért sikerének köszönheti, mivel az 1936-os berlini olimpiáig az ökölvívás ötkarikás győztesei automatikusan kontinensbajnokok is lettek. További hat magyar bokszoló - köztük Papp László, Kovács István és Erdei Zsolt - nyert egyformán két Európa-bajnokságon.

A kétszeres Eb- és egyszeres világbajnoki bronzérmes Káté esetleges veresége a 30. magyar Eb-ezüstöt jelentené. A dobogó második fokára utoljára Balzsay Károly állhatott fel 2002-ben, Permben.

Káté Gyula szombaton várhatóan 21:30 óra körül csap össze az örmény Eduard Hambarcumjannal a 64 kilósok aranyérméért.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását