2024. március 29. - Auguszta

A gyönki gyilkosság gyanúsítottjai előzetesben

Három Pest megyei férfit gyanúsít a rendőrség Huszein Tamer meggyilkolásával; az eddigi adatok szerint a bűncselekménynek nem volt köze a Kumbor-ügyhöz - mondták a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK) bűnügyi vezetői pénteken Szekszárdon, sajtótájéko
2008. november 14. péntek 14:55 - Hírextra
Törökné Kaszás Rozália, a TMRFK bűnügyi igazgatója elmondta: csütörtök éjszaka sikerült azonosítani a szerda reggel a Tolna megyei Hőgyész és Gyönk között történt gyilkosság harmadik gyanúsítottját is. Két társát csütörtökön vették őrizetbe.

Mint mondta, egy 32 éves és két 58 éves Pest megyei férfit gyanúsítanak azzal, hogy több lövéssel megölték Huszein Tamert, a csibráki fafeldolgozó üzem bérlőjét. Bár beismerő vallomást nem tettek, alaposan gyanúsíthatók a gyilkosság elkövetésével - fogalmazott.

Máté Dezső, a TMRFK bűnügyi osztályvezető hozzátette: az elkövetők valószínűleg tudták, hogy Tamer ezen az útvonalon jár Csibrákra. Szerdán kora reggel Mercedesét megállították, egyikük, aki kapucnival takarta el arcát, kiszállásra kényszerítette, és több lövéssel lelőtte őt. A holttestet a közelben elrejtették. Ezután a Mercedesszel tovább hajtottak, és magukkal vitték a Tamerrel utazó Tolna megyei nőt - aki néhány hónapja volt az áldozat barátnője -, azért, hogy ne tudja értesíteni a rendőrséget.

A bűnügyi osztályvezető tájékoztatása szerint a nőt Szakályban tették ki, és Citroennel folytatták az utat. A Citroent Tamási mellett, egy autóspihenőben hagyták hátra.

Nehezítette a nyomozást, hogy a szemtanú nem tett azonnal bejelentést, mert őt is megfenyegették - tette hozzá Máté Dezső. A nő sokkos állapotba került, és később sem tudta elmondani, hogy a gyilkosságban résztvevőknek pontosan milyen szerepük volt.

A gyanúsítottakhoz az vezetett el, hogy volt, aki látott egy Citroent, de a rendszámából csak egy I betűre emlékezett - ez azonban elég volt arra, hogy a rendőrök azonosítsák a gépkocsit.
Az indítékról Máté Dezső elmondta: valószínűleg üzleti elszámolási vita áll a háttérben, a gyilkosság Tamer csibráki vállalkozásához köthető, nem korábbi kapcsolataihoz. Az egyik gyanúsított a most felszámolás alatt álló csibráki fafeldolgozó korábbi tulajdonosa.

Az osztályvezető kitért arra, hogy tisztában voltak Huszein Tamer bűnözői kapcsolataival.
Mint ismert, az egyiptomi állampolgárságú, korábban Szegeden élő orvost a Kumbor-per másodrendű vádlottjaként - többek között zsarolás miatt - 2005-ben kilencéves börtönbüntetésre ítélték. Másodfokon az ítéletet 2007-ben hatályon kívül helyezte a bíróság. Tamer 2008 februárjában került Tolna megyébe, ahol a Hőgyészhez közeli Csibrák fafeldolgozóját bérelte a felszámolótól.

Himmelné Ökrös Magdolna, a Tolna Megyei főügyészség szóvivője az MTI-vel közölte: a nyomozási bíró két gyanúsítottat emberölés gyanújával, egyet pedig emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás gyanújával előzetes letartóztatásba helyezett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását