2024. április 29. - Péter

Tragédia a Dunán - a csepeli helikopterkatasztrófa részletei

A Dunába zuhant délelőtt egy helikopter Csepelnél, egy ember meghalt. Az áldozat a helikoptert bérlő cég műszaki vezetője - tudtuk meg a BRFK illetékesétől. Műszaki hiba vagy emberi mulasztás történt? A tragédia részletei itt a HírExtrán.
2009. február 10. kedd 14:19 - Hírextra
Gyakorlott Malév-pilóta vezette azt a helikoptert, ami fotózás közben beleakadt egy műtárgy acélszerkezetébe, és a Dunába esett a Csepel-sziget északi csúcsa közelében; a zuhanás miatt egy ember az életét vesztette.

Valóban életét vesztette egy ember, aki a lezuhant helikopteren utazott – tudtuk meg Papp Judittól, a BRFK illetékesétől. – Hárman utaztak a gépen, ketten szerencsésen túlélték a balesetet. A helikopter egy Robinson R44-es típusú gép volt, a baleset egyébként a Csepel-sziget északi csúcsa közelében történt, a Lágymányosi híd közelében egy elhagyatott ipari területen – mondta el Papp Judit.

Egy cég bérelte ki a gépet, a pilótán kívül ennek a cégnek a műszaki vezetője és egy fotós utazott – erősítette meg a HírExtrának a híreket a BRFK sajtósa. – Az áldozatról egyelőre annyit tudunk, hogy a helikoptert bérlő cég műszaki vezetője volt. A tragédia okát majd a szakértői vizsgálat fogja kideríteni, de nem kizárt, hogy műszaki hiba is közrejátszott a balesetben – tette még hozzá az illetékes.



Más forrásokból azt is megtudtuk: a egy gyakorlott Malév-pilóta vezette azt a helikoptert, ami azért járhatott szerencsétlenül, mert rotorja beleakadt egy műtárgy acélszerkezetébe. Biztosat azonban csak a szakértői vizsgálat fog megállapítani.

A gép megint más források szerint délelőtt tíz óra húsz perckor szállt fel a budaörsi repülőtérről. Küldetése az lett volna, hogy a fedélzeten utazó fotós képeket csinálhasson a csepeli szennyvíztisztító építkezéséről.

A gépen utazókat a közelben dolgozó munkások húzták ki a partra, érdekes módon ők ketten könnyű sérüléseket szenvedtek csak. A mentésükhöz a helyszínre irányították az OMSZ egy mentőhelikopterét is, de végül nem volt szükség egyik sérült légi mentésére sem.

A helikopter kiemelését daruval hajtják végre, a tragédia körülményeit szakértők vizsgálják, az ő véleményük nagyon fontos – monda el a BRFK sajtósa.

Fotó: Valics Dezső, Országos Mentőszolgálat
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását