2024. április 30. - Katalin, Kitti

Szakminisztériumi vizsgálat a rabosított újságíró ügyében

Vizsgálatot indított az Igazságügyi és Rendészeti minisztérium annak érdekében, hogy kiderüljön, milyen álláspontot foglalt el az ügyészség az RTL Klub munkatársának rabosítása ügyében, illetve az hogyan befolyásolta a rendőrség munkáját - közölte Draskov
2008. november 13. csütörtök 10:18 - Hírextra
"Meg kell vizsgálni a konkrét ügyet, és ha történt valami hiba az eljárásban, azt természetesen korrigálni kell és meg kell nézni a jogszabályokat is, hogy kellően segítik, védik-e azokat, akik fel akarják tárni a szabálytalanságokat és visszaéléseket. Ha úgy látjuk, hogy nem - sok jel mutat arra egyébként, hogy ez a védelem és támogatás még nem elég erős -, akkor a jogszabályokon is változtatni fogunk" - mondta Draskovics Tibor, aki hivatalos látogatáson külföldön tartózkodik.

Az igazságügyi és rendészeti miniszter szólt arról, hogy kollégái már elkezdték az újságíró rabosításának kivizsgálását, s az eredmények tükrében döntenek arról, kell-e korrigálni az eljárást, vagy jogszabály-módosításra lesz-e szükség.

A vizsgálat néhány napon belül befejeződhet - tette hozzá Draskovics Tibor, hangsúlyozva: Magyarországnak olyan szabályozást kell kialakítania és működtetnie, amely segíti és védi mindazokat, akik a korrupciós ügyek feltárásában közreműködnek. Itt különös jelentősége lehet az újságíróknak, őket is segíteni és védeni kell, hogy a közvélemény elé tárhassák, ha valaki, mondjuk éppen mozgássérült-igazolványokkal próbál visszaélni - mondta a tárcavezető.

A miniszter szerint - aki megjegyezte, hogy külföldi útja miatt a konkrét ügy részleteit nem ismeri - nyomós érdek fűződik ahhoz, hogy mindenfajta tisztességtelen magatartás, visszaélés, korrupció, a játékszabályok kijátszása felszínre kerüljön, mert ez az ország érdeke.

A Népszabadság csütörtöki számában azt írta, hogy a Fővárosi Főügyészség még a héten elbírálja Polgár Géza újságíró panaszát, aki leleplezte a mozgássérültek parkolási igazolványát kenőpénzért kiállító önkormányzati tisztviselőt és társát.

Az RTL Klub riportere azért fordult az ügyészséghez, mert november 4-én közokirat-hamisítással gyanúsította meg a BRFK abban a bűnügyben, amelyre ő hívta fel a hatóság figyelmét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását