2024. április 28. - Valéria

Tóvizsgálat szakértőkkel

Újbuda polgármestere a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szakértőit kérte fel a Feneketlen-tó állapotának vizsgálatára, miután egy méterrel csökkent a télen a tó a vízszintje - tájékoztatta az önkormányzat szerdán az MTI-t.
2008. április 23. szerda 16:39 - Hírextra

Molnár Gyula (MSZP) felkérte a Műegyetem szakértőit arra, hogy vizsgálják meg a Feneketlen-tavat, állapítsák meg a vízszint és a vízminőség változásának okát, és tegyenek javaslatot az esetleges beavatkozásokra - áll a közleményben.

A XI. kerületi önkormányzat arra reagálva közölte ezt, hogy kedden Rétvári Bence (KDNP), a kerület egyik országgyűlési képviselője a tó partján tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: szakértők szerint valószínűsíthető, hogy a 4-es metró Móricz Zsigmond körtéri és Fehérvári úti állomásainak építése során történő vízkiemelések miatt csökkent a Feneketlen-tó vízszintje.

A 4-es metró beruházója, a DBR Metró Projekt Igazgatóság azonban azt közölte kedden az MTI-vel: szakemberekkel megvizsgáltatták a Feneketlen-tó apadásának körülményeit, ennek eredménye szerint nagy biztonsággal kijelenthető, hogy a vízszintcsökkenésnek a csapadékhiányos időjárás az oka, nincs köze a 4-es metró építkezéseihez.

"Ezek a megnyilatkozások inkább politikai, mintsem szakértői természetűek voltak" - írta az újbudai önkormányzat szerdai közleményében.

Molnár Gyula felszólít mindenkit, hogy "El a kezekkel a Feneketlen-tótól!", ne használja senki személyes PR-ügyére a tavat, és ne a problémát gerjesszék, hanem a megoldásokat keressék - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását