2024. április 19. - Emma

A legmagasabb country elismerés

A hétszeresen jelölt Kevin Chesney nyerte az év előadója címet az amerikai Countryzenei Szövetség (CMA) idén 42. alkalommal odaítélt díjai közül. A közép-európai idő szerint csütörtökre virradóra Nashville-ben megtartott gálán George Strait kapta az év ki
2008. november 13. csütörtök 09:41 - Hírextra
A díjkiosztó háziasszonya Carrie Underwood, házigazdája Brad Paisley volt. Előbbi elnyerte az év énekesnőjének, az utóbbi pedig az év énekesének járó díjat. A legjobb duó díja a Sugarlandnek, az év együttesének pedig - immár hatodik alkalommal - a Rascal Flattst nevezték meg.

George Strait újabb két díjával immár összesen 22-re növelte a trófeáinak számát, s ezzel ő lett a legtöbb CMA Award-ot begyűjtő előadó.

A sokak szerint a "legamerikaibb" műfajban az idén az év kiemelkedő zenei teljesítményének járó díj Allison Kraussnak és Robert Plantnek jutott a Gone, Gone, Gone című közös dalért. (Plant nemrégiben hárította el egykori együttesének, a Led Zeppelinnek a turnéra és lemezfelvételre vonatkozó meghívását.)

Az év felfedezettje a szakemberek szerint ígéretes Lady Antebellum trió lett, az év daláért pedig Jennifer Nettles kapott díjat. A legjobb hangszeres zenészként Mac McAnally gitárost jutalmazták, a legjobb videót Brad Paisley készítette az év folyamán.

A CMA szabályai szerint a díjra azokat nevezhetik a jelölőbizottság tagjai, akiknek lemeze, dala vagy klipje 2007. július 1. és 2008. június 30. között jelent meg.

A díjkiosztón olyan hírességek jelentek meg, illetve léptek fel, mint Nicole Kidman színésznő, Shania Twain, a műfaj egyik legnagyobb sztárja, Lil Wayne rapper, Kid Rock rockénekes. Színpadra lépett az év előadójaként díjazott Kevin Chesney (Bob Marley egykori együttesével, a Wailersszel), és ott volt a műfaj egyik legjobb duója, a Brooks and Dunn is.A több mint háromórás gálát a hagyományoknak megfelelően az ABC televíziós csatorna közvetítette.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását