2024. május 4. - Mónika, Flórián

MLSZ: lezárult egy régi ügy

A Magyar Labdarúgó Szövetség tájékoztatása szerint létrejött a megegyezés a Kentaro nevű svájci marketingcéggel, így a két fél közötti kártérítési ügy lezárult.
2008. november 12. szerda 10:47 - Hírextra
Az MLSZ elnöksége keddi, rendkívüli ülésén elfogadta a megállapodás tartalmát, amiről a szövetség ugyanakkor részleteket nem közölt, mert - közleménye szerint - a svájci bíróság titoktartásra kötelezte a feleket.

A Kentaro 2004/2005-ben volt az MLSZ marketingpartnere, amikor a német Lothar Mattha:us irányította a magyar válogatottat. A cég tavaly áprilisban indított pert az MLSZ ellen azt állítva, hogy a szövetség jogszerűtlenül bontotta fel a magyar válogatott hazai mérkőzéseinek nemzetközi televíziós jogai, valamint a kapcsolódó média- és reklámjogok értékesítéséből származó bevételek maximálására született szerződést. A cég ezért legalább 2,485 millió eurós kártérítést követelt.

Idén október közepén a Kentaro jelezte, számítása szerint a szövetség akkor is legalább 800 ezer euróval tartozik neki, ha jogszerűen bontotta fel vele a szerződést.

Az MLSZ a Kentaróval történt szerződésbontást követően a SportFive nevű céggel állapodott meg. A szövetség szerint az egyoldalú szerződésbontás után járó - és eddig meg nem állapított - kártérítési összeg kifizetésére a SportFive vállalt garanciát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását