2024. május 13. - Szervác, Imola

Ungvári már érmes

A 48 kg-ban szereplő Ungvári István bejutott az elődöntőbe, s ezzel már biztosan érmes a liverpooli ökölvívó Európa-bajnokságon, miután a keddi negyeddöntőben pontozással legyőzte a fehérorosz Anton Bekist.
2008. november 11. kedd 16:33 - Hírextra
Az első ütéseket Anton Bekis vitte be, s amikor a sarokban megsorozta a hajdúsámsoniak 19 éves papírsúlyú versenyzőjét, többen attól tartottak, hogy a magyar fiú nem állja végig a nyolc percet.

Ám Ungvárit annál keményebb fából faragták. Remekül táncolva, jobbkezes ellenfele elől jobbra elforogva kiváló tempóban kontrázott, és fokozatosan átvette az irányítást. A negyedik menetben már azt csinált Bekissel, amit akart, s a közönség viharos tapsa közepette megszerezte a magyar küldöttség első liverpooli érmét.

"Most még nem tudok nyilatkozni, annyira kifulladtam" - lihegett a balkezes Ungvári.
"Én a titkos esélyesek közé soroltam Pistát" - mondta Turu István, a válogatott egyik edzője, aki kiemelten foglalkozott Ungvárival a felkészülés során. "Akkora az ütése, mint a lórúgás, én csak tudom, mert edzéseken az én tenyeremet csapkodta. Egy kicsit fel kellett gyorsítanunk, s ez sikerült is."

A délutáni programban Varga Miklós (60 kg), az estiben pedig Bacskai Balázs (69 kg) lép kötelek közé - éremért.

Eredmény:
48 kg, negyeddöntő:
Ungvári István-Anton Bekis (fehérorosz) p. gy. 8-2
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását