2024. április 29. - Péter

Szégyenben maradtak a lányok

A csalódást jelentő nyolcadik helyen végzett a magyar női kézilabda-válogatott a franciaországi világbajnokságon, miután a zárónapon 37-36-ra kikapott az angolai csapattól.
2007. december 16. vasárnap 10:41 - Hírextra
A 7. helyért:

Angola-Magyarország 37-36 (17-20)
Párizs, Bercy-csarnok, 2000 néző, v: Din, Dinu (román)

gólszerzők: M. Kiala 9, Almeida 8, Bengue 5/1, L. Kiala 5, Trindade 3, Eduardo 2, Fernandes 2, Bernardo 2, Calandula 1, illetve Görbicz 13/8, Szamoránsky 6, Vérten 5, Ferling 3, Tóth 3, Szucsánszki 2, Kovacsicz 2, Kirsner 1, Szűcs 1

hétméteresek: 1/1, illetve 8/8
kiállítások: 12, illetve 6 perc

A kora reggeli kezdés inkább az angolaiakat fogta meg, akik már azzal túlteljesítették a tervet, hogy történetük során először - és első afrikai együttesként - bekerültek a legjobb nyolc közé. A magyarok legutóbb tíz éve nem jutottak az első hatba.

Szamoránsky és Tóth révén a magyaroknak sikerült 3-3 után ellépni, negyedóra elteltével már 10-6 volt az állás. Az afrikaiak sokat cseréltek, de ezzel csak azt érték el, hogy nem nőtt tovább a hátrányuk.

Németh András szövetségi kapitány együttese a biztos vezetés tudatában kicsit elkényelmesedett, nem összpontosított eléggé, főleg a hátsó alakzat lazult fel (16-15). A góllövőlista első helyéért harcoló Görbicz a szünet előtt ismét belelendült, és újra távolodott egymástól a két válogatott.

A fordulást követően felváltva estek a találatok, és szinte minden támadás eredményes volt. Aztán Trindade emberelőnyben belelendült, és a 37. percben egyenlített (24-24). Azonos létszámban fej fej mellett haladt a két együttes, ám a rivális nem tudott fordítani. A védelmek továbbra sem jeleskedtek, rengeteg gól esett.

Öt és fél perccel a vége előtt - a sokat vállaló Marcelina Kiala révén - először a meccs folyamán fordított az angolai alakulat, amely újabb emberelőnye alatt 36-34-re ellépett. Aztán Kirsner és Vérten is betalált (36-36), de Görbicz ziccert rontott, és megint Angola vezetett.

Maradt tíz másodperc, és emberelőnybe került a magyar csapat, amely időt kért. Az utolsó kombinációból azonban nem született gólt, így Angola története során először - öt vereség után - legyőzte a magyar együttest.

A Németh-gárda nem teljesítette a minimális célkitűzést, nem végzett a legjobb hétben (ráadásul a vb-n az utolsó négy találkozóját elveszítette), ám szerepelhet a március 28. és 30. között sorra kerülő olimpiai selejtezőn.

Később:

az 5. helyért: Koreai Köztársaság-Franciaország 11:30 ó
a 3. helyért: Románia-Németország 14 ó
döntő: Oroszország-Norvégia 16:30 ó
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását