2024. május 13. - Szervác, Imola

Ökölvívó Eb: Szili is éremközelben

Szili István fölényes győzelmet aratott norvég Glodi Enestével szemben a hétfői nyolcaddöntőben Liverpoolban, a 37. ökölvívó Eb-n, ahol szerdán délután az ukrán Ivan Senay-jal találkozik az éremért.
2008. november 11. kedd 06:30 - Hírextra
Szili végig irányított, technikai fölényben volt az erős, de képzetlen skandinávval szemben. Ügyesen jobbra forgott a balkezes norvég ellen, ezzel kihúzta annak méregfogát, a bal horgot. Előnyét percről percre növelve nagyon biztosan győzött.

"Ügyesen betartotta a taktikai utasításokat, ráerőszakolta ellenfelére a saját stílusát, egyértelmű volt a győzelme. A negyeddöntőben az ukrán ellen is jók az esélyei, bár ott nagyobb küzdelemre kell számítania" - mondta Balzsay Károly szövetségi kapitány.

"Úgy érzem, technikailag felkészültebb voltam a norvégnál, bár nem voltam teljesen elégedett önmagammal, mert hiányzott ütéseimből az erő. De most ennyi is elég volt" - mondta Szili.

Eredmények:
75 kg, nyolcaddöntő:
Szili István-Glodi Eneste (norvég) 8-2

Korábban:
64 kg, nyolcaddöntő:
Káté Gyula-Dzemal Fetahovic (bosnyák) 8-0
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását