2024. április 29. - Péter

Demonstrált a Fidesz

Jelen volt, de tiltakozásként nem vett részt az érdemi munkában a Fővárosi Közgyűlés Gazdasági Bizottságának kedd délutáni ülésén Hutiray Gyula, a fideszes politikus szerint ugyanis a városvezetők semmibe veszik a bizottsági döntéseket.
2008. november 11. kedd 19:15 - Hírextra
Hutiray Gyula az ülés elején sérelmezte, hogy hetek óta nem kapott választ a budapesti önkormányzati parkolási társulás működésére vonatkozó felvetéseire, ennek kapcsán a bizottság határozatban is fordult a városvezetéshez.

Megjegyezte: nem teljesült az a bizottsági határozat sem, hogy az önkormányzat gazdasági társaságának félidős beszámolóit terjessze be erre az ülésre a városvezetés.

A politikus az MTI-nek elmondta: a városvezetéshez méltatlan, a testületre nézve pedig sértő ez az eljárás, s emiatt az ülésen részt vett ugyan, de nem szavazott.

Somlyódy Csaba (MSZP) bizottsági elnök az ellenzékiek szorgalmazására a helyszínen kiosztatott egy tájékoztatót. Hutiray Gyula (Fidesz) és Csatlós Csaba (MDF) szerint az anyagból - ami formailag nem volt előterjesztés, senki nem írta azt alá - kiderült, hogy augusztus óta folyamatosan küldték be a társaságok a beszámolóikat, a városvezetés azonban nem terjesztette ezeket a bizottság elé. Az ülésen elhangzott, hogy a bizottság jövő heti ülésének napirendjén több gazdasági társaság beszámolója is szerepel már.

Csatlós Csaba felvetéséről sem tárgyaltak az MSZP-SZDSZ, illetve az ellenzéki szavazatok egyezősége miatt. A politikus azt indítványozta, hogy vegyék újból napirendre a csepeli szennyvíztisztító építésének előkészítésével foglalkozó Enviroduna Kft. beszámolóját, amit legutóbb elfogadtak. Azóta ugyanis kiderült, hogy szabálytalan közbeszerzés miatt 10 milliárd forintos támogatást von vissza az EU a projekttől.

Bagdy Gábor (KDNP) kezdeményezését elvetve az MSZP-s és SZDSZ-es képviselők nem támogatták azt, hogy a bizottság tárgyaljon a Főgáz Zrt. eladásával összefüggő kérdésekről. A várost vezető pártok politikusai szerint ez ügyben az önkormányzat pénzügyi és közbeszerzési bizottsága az úgynevezett főbizottság. A pénzügyi bizottság pedig még a csütörtöki közgyűlés előtt tárgyal erről a kérdésről. Az ellenzékiek sérelmezték: még semmilyen közgyűlési döntés nem született arról, hogy ez ügyben bármelyik bizottság úgymond főbizottság lenne. Hagyó Miklós (MSZP) és Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes a csütörtöki rendkívüli közgyűlésre benyújtott ugyan egy ilyen tartalmú rendeletmódosítást, de azt még nem szavazta meg senki.

A gazdasági bizottság összességében több mint 1,1 milliárd forint értékű önkormányzati ingatlan eladásához járult hozzá. Ezek felét a fővárosi önkormányzat adja el, a másik felét az I. és a XV. kerület. A fővárosnak ezeknél az eladásoknál elővásárlási joga volt, de nem élt ezzel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását