2024. április 26. - Ervin

Csak a Portland nyert idegenben

Csak a Portland nyert idegenben az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapján (NBA).
2008. november 11. kedd 08:18 - Hírextra
Az együttes idénybeli első sikerét aratta vendégként. A mezőny legjobbja, Brandon Roy 27 pontot szórt az Orlando otthonában. A három negyeden keresztül nagyon szoros találkozó a záró 12 perc elején dőlt el. A harmadik periódus lefújásánál 73-72-es hátrányban álló a TrailBlazers 11-0-ás rohammal kezdte a negyedik szakaszt, s a Magic a folytatásban már nem tudott újítani.

A hazaiaknál a török Hedo Turkoglu 35, míg az olimpiai aranyérmes Dwight Howard 29 ponttal és 19 lepattanóval zárt.

A Miami remekül hajrázott, így ebben a szezonban három találkozót követően veretlen hazai környezetben. Ilyenre 1999 óta nem volt példa. A Heat legjobbja ezúttal is a szintén olimpiai bajnok Dwyane Wade volt, aki 33 pontjából 19-et az utolsó negyedben szerzett. Abban az utolsó szakaszban, melynek a közepén, 5:48 perccel a lefújás előtt már 10 ponttal vezetett a vendég New Jersey Nets.

Wade-hez kísértetiesen hasonló meccset produkált Paul Pierce, a bajnok Boston Celtics sztárja, aki 36 pontjából 22-t szerzett a negyedik negyedben, s az ő csapata is hátrányból fordított és nyert a Toronto Raptors ellen. A címvédőnél a másik két sztár közül Kevin Garnett 21 pontig és 10 lepattanóig, míg Ray Allen 19 pontig jutott.

Phoenixben Leandro Barbosa, a hazai Suns játékosa parádézott a negyedik szakaszban: a brazil bedobó 16 pontot szorgoskodott össze az utolsó 12 percben, s ezzel óriási érdemeket szerzett a Memphis Grizzlies legyőzésében.

Eredmények:
Indiana Pacers-Oklahoma City Thunder 107-99
Orlando Magic-Portland TrailBlazers 99-106
Boston Celtics-Toronto Raptors 94-87
Miami Heat-New Jersey Nets 99-94
Phoenix Suns-Memphis Grizzlies 107-102
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását