2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Bokrétaünnep az épülő sportcebtrumban

Telkiben megtartották a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) várhatóan tavasszal elkészülő edzőközpontja, a Globall Football Park and Sporthotel elnevezésű létesítmény bokrétaünnepségét, miután a kivitelezésnél elérték a legmagasabb pontot.
2008. november 11. kedd 14:20 - Hírextra
Az ünnepség előtti bejárás során elhangzott, a mintegy hat hektáron elterülő, az európai (UEFA) és a nemzetközi szövetség (FIFA) támogatásával megvalósuló komplexumban a centerpályán kívül két edző-, továbbá egy-egy műfüves és futsalpálya várja majd a magyar válogatottakat. Összesen 60 kétágyas szobában és négy apartmanban lehet elhelyezni a játékosokat, akik minden igényt kielégítő, festői környezetben készülhetnek fel a soron következő összecsapásukra.

Az ünnepségen Elbert Gábor MLSZ-főtitkár elmondta, hogy a Közép-Európában egyedülálló létesítmény igazi bázisául szolgál majd a labdarúgásnak, egyúttal jelezte, több sportági szövetség is érdeklődik, miként vehetné igénybe a komplexum szolgáltatásait, konkrétan a kézilabda-szövetséget nevezte meg.

A bokrétát Pisont István, az utánpótlás-válogatottakat felügyelő holland Wilco van Buuren egyik segítője húzta fel az épület legmagasabb pontjára.

"A központ felépülése hatalmas lépés lesz a magyar futball életében, Európa vezető futballhatalmaiban ugyanis mindenhol rendelkezésre áll hasonló létesítmény. Ez nagyban segítheti a válogatottak felkészülését" - mondta az eseményen jelen lévő van Buuren.

A centerpályára, melyet 300 férőhelyes lelátó övez majd, olyan kamerarendszert építenek ki, amely segítheti az edzők munkáját, hogy elemezhessék játékosaik mozgását. Mind a négy pályát ellátják villanyvilágítással, vízelvezetővel és automata öntözőrendszerrel. A gyepszőnyeget még ebben a hónapban lefektetik. Összesen négy öltöző lesz, egyenként 25 szekrénnyel, és kettőben nyolc játékos lazítását lehetővé tevő speciális medence is helyet kap. A szálloda vendégeinek lábteniszezésre, strandfocizásra és teniszezésre is lehetőségük nyílik.

A négycsillagos hotel kiszolgáló helyiségeit illetően kiderült, hogy épül 150 fő fogadására alkalmas konferenciaterem, illetve étterem, amelyben egyszerre 130-an foglalhatnak helyet, továbbá több olyan, a játékosok kényelmét és kikapcsolódását szolgáló terem, mint playstation- vagy erősítőszoba, végül helyet kap a komplexumban wellness- és rehabilitációs részleg is.

Az edzőközpontról tartott tájékoztató szerint az LCD-s televízióval felszerelt és internet hozzáféréssel ellátott szobák kialakítása sportpszichológusok bevonásával történt.
A tavaszi hivatalos átadáson, amelynek még nincs meg a konkrét időpontja, a várakozások szerint jelen lesz Michel Platini, a beruházás legnagyobb támogatója, az UEFA az elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását