2024. április 27. - Zita

A japán házasok egyharmada nem él szexuális életet

Nem él házaséletet a japán házaspárok több mint egyharmada; a szex nélküli házastársak aránya négy év alatt 31,9 százalékról 36,5 százalékra nőtt.
2008. november 11. kedd 10:13 - Hírextra
A Munka- és Egészségügyi Minisztérium 2008-as tanulmánya szerint a csökkenő szexuális aktivitás egyik oka a munka miatti fáradtság, erre a megkérdezett férfiak 24,6 százaléka, a nőknek pedig a 15,1 százaléka hivatkozik.

A szexuális étvágytalanság másik okaként a lustaságot említi a férfiak 9,3 százaléka és a nők 18,8 százaléka.A kutatást vezető doktor Kunio Kitamura azt állítja, ha a párok nem beszélgetnek többet egymással, a helyzet tovább romolhat.

A kutatás vezetője azt javasolja, meg kell küzdeni a japán társadalom bizonyos tabuival. Még az orvosok körében is él például az a vélemény, hogy terhesség alatt és a szülés után nem helyes szexuális életet élni.

Japán egyike azoknak az országoknak, ahol a legkisebb a születések száma, ami az állami nyugdíjrendszer jövőjét fenyegeti és problémát okozhat majd a jövendő munkaerőpiacán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását