2024. április 18. - Andrea, Ilma

Zsiráfos névadósdi

A kalinyingrádi állatkert nem hajlandó Iszkandernek elnevezni október végén érkezett új zsiráfját a hasonló nevű rakétakomplexum tiszteletére, noha a város több polgára ezt javasolta.
2008. november 10. hétfő 16:21 - Hírextra
Előzőleg a helyi lapok arról számoltak be, hogy az állatkertnek nagyon sokan javasolták az Iszkander nevet, miután Dmitrij Medvegyev elnök a parlamenthez intézett éves üzenetében a múlt héten bejelentette, hogyha Kelet-Európában megjelennek az amerikai globális rakétapajzs elemei, Oroszország Kalinyingrádban Iszkander rakétakomplexumokat telepít.

Nyina Jegorova, a marketingosztály vezetője az Interfax hírügynökség kérdésére elmondta: nem szeretnék, ha az állatkert bármely lakója olyan nevet viselne, amely a nagypolitikára céloz, vagy amely Oroszország és a NATO-tagállamok szembenállását jelképezi.

Jegorova elmondta: a fiatal hímet a berlini állatkertből kapták ajándékba, mivel náluk két zsiráfhölgy él. 2004-ben kimúlt az Ida és Iva nevet viselő nőstényekkel együtt Szentpétervárról érkezett Volhov nevű hím, s azóta kerestek partnert a két nősténynek.

Az állatkert pályázatot hirdetett az új jövevény nevére azzal, hogy az lehetőleg I-vel kezdődjön.
Akadt ugyan néhány indítvány az Iszkanderre, de legtöbben egyszerű neveket javasoltak: Ivan, Ivar, Illarion - az utóbbi esetén a nyakorjánt Lariknak becéznék - mondta Jegorova.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását