2024. április 19. - Emma

Ne nősüljön újra

Nicolas Sarkozy francia államfő édesanyja nem szeretné, ha fia újranősülne - ezt Andrée Mallah a Point de Vue című párizsi magazinnak adott, szerdán megjelent exkluzív interjújában jelentette ki. A 80 éves asszony gátlások nélkül mesél három gyermekéhez é
2007. december 5. szerda 17:00 - Hírextra

A jó humoráról és közvetlenségéről ismert, energikus egykori ügyvédnő arra a kérdésre, hogy fia nagyon megszenvedte-e válását csak annyit válaszolt: "Az ő pozíciójában a bőség zavarával küzdhet. De nem szeretnék több esküvőt! Elegem van a mennyasszonyokból!"

Tizenegy évi házasság után Nicolas és Cécilia Sarkozy válását október közepén mondta ki a nanterre-i bíróság. Házasságukból egy fiú született, a most 10 éves Louis.

Az államfő édesanyja saját bevallása szerint nagyon jól megérti magát volt menyével. "Jó, de nem túl közeli viszonyban voltunk egymással. De hát ott van Louis, aki a kapcsolatot jelenti köztünk. (Cécilia) hideg természetű nő, de nem szándékosan, és velem mindig nagyon kedves" - állítja Andrée Mallah.
Madame Sarkozy volt férjéről, a magyar Sarközy Pálról is beszélt az interjúban: "Nagyon jóban vagyunk. Barátnak nagyon sármos, férjnek viszont szörnyű volt. Egyébként holnap éppen vele ebédelek. Gyakran találkozunk. Mindig is így volt". Az 1928-ban született Sarközy Pál húszévesen emigrált Franciaországba, ahol a görög-zsidó származású,-francia állampolgárságú Andrée Mallah-val kötött házasságából három fia született. A legkisebb, Francois, pár hónapos volt, amikor a magyar emigráns elhagyta családját. Következő házasságából további két gyermeke született, akiket első felesége szinte saját gyermekeinek tekint.

Andrée Mallah nagyon közel érzi magát három fiához és kilenc unokájához. "Na meg a csatolt részekhez" - tette hozzá. De úgy érzi, leginkább Nicolas hasonlít rá, azzal a különbséggel, hogy neki magának semmi kedve nem volt a politikához - és hogy az elnök még nála is energikusabb és kiválóbbak a képességei. Az államfő édesanyja azt állítja: nem csodálkozik és nem képedt el attól, hogy fiából köztársasági elnök lett. "Örülök, hogy elérte azt, amit akart, de hát 18 éves kora óta csak ez foglalkoztatta. Nem tudhattuk, hogy hol végzi, de más nem érdekelte".

Andrée Mallah azt állítja, soha nem volt szigorú fiaival, de a három gyereknek három szabályt be kellett tartani. Dolgozniuk kellett, nem hazudhattak és sportolniuk is kötelező volt. Guillaume-ból, a legidősebből, sikeres textilipari vállalkozó lett, Francois, a legkisebb, orvosként kezdte pályafutását, majd egészségügyi tanácsadó céget alapított.

A köztársasági elnök a múlt héten vitte először magával hivatalos útra édesanyját, mégpedig Kínába. A francia lapok beszámolói szerint Andrée Mallah fiát lekörözve azonnal a társaság középpontja lett. A kormánytagok "új nagyija" az interjúban elmesélte, hogy Kínából hazafele az elnök különgépe valahol Szibériában állt meg tankolni. "Kiszálltam volna, de jégpálya volt mindenfele. Borloo (környezetvédelmi miniszter) és Balkany (az elnök legjobb, szintén magyar származású politikus barátja) elmentek egyet vodkázni. Madame Lagarde (a gazdasági miniszter) is velük akart menni magas sarkú cipőjében, de a testőröm szerencsére visszatartotta".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását