2024. március 29. - Auguszta

Túléslőiskola létesül

Vissza a természetbe elnevezéssel túlélőiskolát indít a Cserhát hegységben és Hollókő környékén a Szent László Vitézei Egyesület elsősorban azzal a céllal, hogy a résztvevők az élményszerzésen keresztül tanulják meg tiszteletben tartani a természetet.
2008. november 10. hétfő 17:01 - Hírextra
Polgár Péter, az egyesület vezetője az MTI-nek elmondta: négyosztályos felépítésben szervezik a túlélőiskolát 12 év feletti résztvevők részére.

Az első három osztály programja egy-egy hosszú hétvégét jelent, turistaházas szállással, míg a negyedikesek egy egész hetet töltenek a szabadban, és abból kell megélniük - segítséggel -, amit addig megtanultak - tette hozzá.

Kalandokat jelentő, élményeket szerző túlélési technikákat tanulnak meg az érdeklődők, így például azt, hogyan kell tájékozódni eszközök nélkül, tüzet gyújtani gyufa nélkül, hogyan lehet vizet találni, illetve azt ihatóvá tenni, vagy hogyan tudnak szálláshelyet, eszközöket készíteni.
Az első osztály programja november 28-án kezdődik.

Polgár Péter úgy fogalmazott: azt szeretnék átadni a résztvevőknek, hogy megérezzék, az élettel teli erdő várja őket, és szabadságot is ad, illetve szeretnék elérni a természet tiszteletben tartását.
A kevésbé használt érzékszervek is szerepet kapnak a túlélőiskola játékos feladataiban, amelyek azt szolgálják, hogy kizökkentsék az ott lévőket a telefoncsörgős, számlafeladós, rohanó világból, és a sztereotípiáktól is igyekeznek megszabadítani az "iskolásokat".

Az egyesület vezetője elmondta például: alkonyatban az avarban turkáló rigó olyan zajokat kelt, amelyektől rémeket lát a televízió hatása alatt álló ember.A mondás pedig az ember és a természet viszonyára is igaz: amit nem ismersz, attól félsz, amitől félsz, azt el akarod pusztítani - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását