2024. április 25. - Márk

Büszkék a hokisok elődjei

Büszkék a jégkorong-válogatott tagjaira azok az elődök, akik az utolsó magyar érdekeltségű téli olimpián, 1964-ben, Innsbruckban szerepelhettek.
2008. november 10. hétfő 10:00 - Hírextra
Jakabházy László, aki jelenleg a Testnevelési Egyetemen oktat, mindhárom nap kilátogatott a Papp László Sportarénába az olimpiai előselejtezőre.

"Szívből gratulálok a fiúknak. A második nap játszottunk a legjobban, a horvátok ellen. A litvánok ellen már nehezebb volt, de velük szemben is jobbak vagyunk" - mondta az MTI-nek az egykori hátvéd. "Most sikerült a továbbjutás, ám Rigában borzalmasan nehéz lesz. Maga lenne a csoda, ha onnan is továbblépnénk. Az is gyönyörű eredmény lenne, ha egy vagy két győzelmet szereznénk a rajtunk kívül a lett, az olasz és az ukrán csapat alkotta csoportban."

Ziegler János - saját terméket gyártó és forgalmazó édesipari vállalkozás tulajdonosa - szombaton nézte meg a helyszínen Pat Cortina szövetségi kapitány alakulatát:

"Nagyon klassz volt! Szívből drukkoltam, hogy nyerjünk. Lettországban sokkal nehezebb lesz, de nem reménytelen a helyzetünk. A fiúk már többször bizonyították, hogy képesek bravúrra."

Magyar csapat - amióta bevezették az ötkarikás kvalifikációs rendszert - ilyen közel még nem került az olimpiához, lévén korábban vagy nem is selejtezhetett, vagy pedig már az első körben elbúcsúzott.

A 44 évvel ezelőtti játékokon a magyarok az utolsó, 16. helyet szerezték meg, nyolc mérkőzésből nyolc vereség volt a mérleg.

Az első körben a későbbi aranyérmes szovjetekkel találkozott az együttes, 19-1 lett a vége. Az ellenfélnél olyan világklasszisok szerepeltek, mint például Anatolij Firszov, Alekszandr Ragulin,Viktor Konovalenko vagy Viktor Jakusev.

Következtek a 9-16. helyért zajló csatározások. Az olaszok 6-4-re, a házigazda osztrákok 3-0-ra, a lengyelek 6-2-re, a norvégok 5-1-re, a jugoszlávok 4-2-re, a japánok 6-2-re, a románok pedig 8-3-ra diadalmaskodtak a magyarok ellen.

A 16. helyen végzett magyar csapat tagjai: Babán József, Bánkúti Árpád, Beszteri János, Bikár Péter, Boróczi Gábor, Jakabházy László, Kertész József, Kounty Lajos, Losonczi György, Lőrincz Ferenc, Orosz Károly, Raffa György, Rozgonyi György, Schwalm Béla, Vedres Mátyás, Ziegler János, Zsitva Viktor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását