2024. május 13. - Szervác, Imola

Kiállítással ünnepel az SZDSZ

Az SZDSZ megalakulásának 20 éves évfordulóját ma már másutt nem látható plakátokból és egyéb emlékekből álló kiállítással ünnepli a párt Nagykanizsán, ahol vasárnap este Kovács Kálmán, a párt zalai elnöke nyitotta meg a tárlatot.
2008. november 9. vasárnap 21:06 - Hírextra
A szabad demokraták országgyűlési képviselője arra emlékeztette a jelenlévőket, hogy a párt a magyar közéletbe olyan új gondolatokat hozott két évtizeddel ezelőtt, mint a szabadság és a liberalizmus. A képviselő szerint Magyarország ma talán jobb helyzetben lenne és könnyebben vészelné át a nehézségeket, ha az 1989-90-ben elhatározott többpárti demokráciát építené a megosztott társadalom helyett.

Szigethy István, az SZDSZ első zalai országgyűlési képviselője a megyéből származó Deák Ferencre emlékezve kijelentette: a liberalizmusnak mélyek itt a gyökerei. Nem véletlen, hogy az első szabad választások után a két zalai megyei jogú város polgármesterét és Solt Ottíliával együtt két országgyűlési képviselőjét is az SZDSZ soraiból választották az itt élők.

A nagykanizsai Medgyaszay-házban november 13-ig láthatók az elmúlt húsz év országos és helyi plakátjai, zalai vendégeinek fényképei Fejtő Ferenctől Göncz Árpádig, de a szamizdat iratok sokszorosítására szolgáló régi stencilgép és több szabadelvű kiadvány is megtekinthető. A tárlaton bemutatott falragaszokat, köztük az SZDSZ indulásakor neves képzőművészek által készített, és ma már csak egyetlen példányban létező plakátokat a párt a nagykanizsai Magyar Plakátháznak adományozta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását