2024. május 17. - Paszkál

Fazekas nyert a Slovakian Baja ralin

Fazekas Károly végzett az első helyen, Szalay Balázs pedig második lett a Slovakian Baja elnevezésű nemzetközi tereprali viadalon.
2008. november 9. vasárnap 21:30 - Hírextra
A kiírással ellentétben szombaton hat, vasárnap pedig kilenc szelektív szakaszt kellett teljesítenie a mezőnynek. Szalay és Bunkoczi az Opel Antara RR-rel rendkívül jó eredményeket produkált, ám a verseny utolsó, 15. szakaszán defektet kapott a páros. Ezzel sok időt veszítettek, annyit mindenképp, hogy az összidejük végül csak a második helyre volt elegendő.

"Ez a verseny tökéletesen megfelelt arra, hogy teszteljük az autót és persze saját magunkat is. A beállításaink nagyon jól működtek, most már elmondhatjuk, hogy a Dakar-ralinak százszázalékos felkészültséggel tudunk nekivágni"- nyilatkozta honlapján a megfázással bajlódó Szalay a verseny után.

A versenyző elmondta, hogy az autó rendben van és útrakész, így a csapat két hét múlva útra kelhet Franciaországba, hogy a járműveket behajózzák az Argentínába tartó kompra.

A világ leghosszabb és legnehezebb tereprali versenyének - az előzetes nevezések alapján - az év elején 230 motor, 30 quad, 188 autó és 82 kamion vág majd neki.

A mezőny január 3-án, Buenos Airesből rajtol el, és 14 nappal később ott is ér célba. A 2009-es viadal 9574 kilométeres lesz, ebből 5652 km a mért szakasz.

Slovakian Baja, végeredmény:

1. Fazekas Károly, Horn Albert (BMWx5) 3:27:43.9 ó
2. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel Antara) 3:30:39.1
3. Miroslaw Tokarczyk
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását