2024. május 14. - Bonifác

Aranyért utaznak a magyar fogatok Warkába

A Lázár Vilmos, Nyúl Zoltán, Hódi Károly összeállítású csapat kimondottan az aranyéremért utazik a lengyelországi Warkába a jövő csütörtökön kezdődő kettesfogathajtó-világbajnokságra.
2007. augusztus 23. csütörtök 20:15 - Hírextra
"Csapatban kifejezetten az aranyérem a cél, és bár egyéniben nincs megfogalmazva konkrét elvárás, remélem, abban is jól szerepelünk. Szerintem utóbbira leginkább Lázárnak van jó esélye" - mondta Fintha Gábor szövetségi kapitány a Domonyvölgyben lévő Lázár Lovasparkban tartott sajtótájékoztatón. A szakvezető arról is beszámolt, hogy a vasárnap véget ért háromhetes edzőtábor nagyszerűen sikerült, az egyedüli problémát az jelentette, hogy másfél hét után Szilvásváradról át kellett költözni Vecsésre, mivel a heves esőzések miatt olyannyira felázott a pálya talaja, hogy az alkalmatlanná vált a további felkészülésre.

Két éve, az előző világbajnokságon a Lázár, Hódi, Selyben Zsolt trió ezüstérmes lett, míg egyéniben Hódi második, Lázár pedig harmadik helyen végzett, de Selyben és a csak egyéni induló Nagy Sándor is az első tízben végzett. Fintha szerint ezúttal a hollandok, a németek és a házigazda lengyelek lehetnek a magyarok nagy riválisai a 19 nemzet közel 60 fogatát felvonultató vb-n.

A magyar csapat vasárnap kel útra, s a tervek szerint hétfőn érkezik meg a verseny helyszínére. Jövő csütörtökön és pénteken a díjhajtást, szombaton a maratonhajtást és vasárnap az akadályhajtást rendezik meg. "Most volt elég időm az edzésre. Rutinos lovakkal indulok, azaz kevesebb idő is elég volt egy jó fogat kialakításához, bőven elég volt az elmúlt egy hónapban elvégzett munka, így is jobb a fogatom, mint két éve volt. Csapatban mindenképpen a dobogó a cél, de a fogatom képesnek tartom arra, hogy egyéniben is jól szerepeljek, amiben a győzelem is benne van. Az is előnyt jelent, hogy ezúttal magyar bíró is lesz a zsűriben. A díjhajtástól kicsit tartok, de maratonhajtásban sokat gyorsult a fogatom" - mondta 10. vb-jére készülő Lázár Vilmos, aki egyéniben kétszer, csapatban pedig négyszer nyert aranyérmet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását