2024. április 19. - Emma

A Kinks is visszatért

Visszatérésre készül a Kinks, a hatvanas évek egyik legendás brit együttese - közölte Ray Davies, a zenekar frontembere. A You Really Got Me, a Lola és más híres dalok alkotója és előadója új dalokat is készít, hogy minél sikeresebb legyen az együttes tör
2008. november 9. vasárnap 08:21 - Hírextra
Ray Davies, a banda most 64 esztendős énekese bejelentette, hogy éppen csak nekiláttak az új dalok írásának, s a jó zenéhez időre van szükség. Fontosnak tartja azt is, hogy az együttes minden tagja a korábbi időszaknál jóval aktívabban kapcsolódjon be a közös munkába.

A zenekar, amelynek tagja volt Ray öccse, Dave is, a 60-as években olyan dalokat jegyzett - a már említettek mellett - mint a Dandy, a Sunny Afternoon, a Waterloo Sunset, a Deadend Street, a Days és a Victoria.

Az úgynevezett dandyzenét produkáló csapatnak volt egy másodvirágzása is a 70-es és a 80-as évek fordulóján. Abban az időszakban jelent meg a Low Budget, a One for The Road, a Give the People What They Want, a State of Confusion és a Word of Mouth című lemezük. Különösen a Low Budget aratott sikert, aranylemez lett. Ezeket az albumokat kiadták újra a 90-es évek végén.

Amikor elmúltak a szép napok, Ray Davies sikeresen próbálkozott szólóban, ha rekordokat nem is döntögetett. Hatvanadik születésnapjára a királynő a brit birodalom parancsnoka címet ajándékozta neki. Az együttes az elsők között került a rock and roll halhatatlanjai közé. A Kinks 1996-ban játszott együtt utoljára. Ray megírta saját önéletrajzát és az együttes történetét is.

Az, hogy mikor kezdhetik el újra a koncertezést, nagy mértékben Dave egészégi állapotától függ - magyarázta Ray. Dave-nek 2004-ben szélütése volt, most jól van, bár állítólag nem nagyon töri magát a közös zenélésért.

Ray Davies a Kinks közös tervei mellett szólóprojektekre is gondol. Duetteket tervez például Chuck Berryvel; a rockveterán Too Much Monkey Business című dalát már a hatvanas években sikerrel énekelte a Kinks, de Davies még soha nem találkozott az öreg rockerrel. A Kinks frontembere kettősre készül egyebek között napjaink egyik sikercsapata, a brit Razorlight énekesével, Johnny Borrell-lel, s fellépést tervez az észak-írországi Snow Patrol alternatív együttessel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását