2024. május 13. - Szervác, Imola

Pár milliárd a bajbajutott családoknak

Két-hárommilliárd forintos programmal segítene a pénzügyileg bajbajutott családokon az MSZP - mondta Török Zsolt, a párt országgyűlési képviselője szombaton az MTI-nek.
2008. november 8. szombat 14:32 - Hírextra
"A költségvetésben igazából nem mérhető nagyságrendű pár milliárd forintból sok ezer család adósságspirálba kerülését akadályozhatjuk meg" - hangsúlyozta Török Zsolt.

Az MSZP egyrészt kezdeményezi, hogy a kormány erősítse meg a családsegítő intézményeket, hiszen jövőre a mostaninál több olyan család kerülhet pénzügyileg nehéz helyzetbe, amelynek segélyre és tanácsadásra lesz szükségük - tette hozzá.

A szocialisták azt is szeretnék, ha a kormány - nyugati példák alapján - felvilágosító kampányt indítana, amelyben bemutatnák, hogy miként takarékoskodhatnak a családok. A kampányban például rövidfilmeket vetíthetnének a közszolgálati és a kereskedelmi csatornák, ehhez pedig állami támogatást is kapnának - tette hozzá.

Az MSZP emellett önmérsékletre kéri a bankokat: ha például valaki türelmi időt vagy előtörlesztési lehetőséget kér, akkor a pénzintézetek csökkentsék vagy töröljék el ennek költségeit - mondta a politikus.

Török Zsolt kiemelte: javaslataikat a szociális és munkaügyi minisztériumnak küldik el, így a tárca rendeletben dönthet a programról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását