2024. május 3. - Tímea, Irma

Navracsics megmondja

A Fidesz frakcióvezetője szerint Gyurcsány Ferenc az "őszödi lemez B oldalát" teszi fel, amikor "párás tekintettel" összefogást szorgalmaz, a miniszterelnök azonban nem tarthat igényt arra, hogy a Fidesz egyetlen szavát is elhiggye - Navracsics Tibor err
2008. november 8. szombat 13:44 - Hírextra
A Fideszes politikus a választmányi ülés nyilvános részén az elmúlt egy hónapot értékelve azt mondta: két évvel és két hónappal az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után úgy látják, összesen annyi történt, hogy az utóbbi egy hónapban, a "Beindultunk című számmal lejárt az őszödi lemez A oldala, és Gyurcsány Ferencék feltették a B oldalt".

Mint mondta, ahogyan a régi bakelit kislemezeken az A oldalon volt mindig a sláger, a B-n pedig a melankolikusabb dallam, most is ezt látják, hiszen az elmúlt egy hónapban "enyhén melankolikus hangulatban Gyurcsány Ferenc időnként remegő szájszéllel, párás tekintettel a kamerákba néz, és elrebegi, hogy fogjunk össze".

Ugyanakkor Navracsics Tibor szerint az az ember, aki 2004-ben még azt mondta, hogy le kell verni a jobboldalt, majd Orbán Viktornak azt ajánlotta, fogja be a száját, és még egy hónapja is a válság apostolainak nevezte a fideszes politikusokat, nem tarthat igényt arra, hogy elhiggyék egyetlen szavát is.

Navracsics Tibor szerint egy olyan válság megoldásában akar a miniszterelnök összefogást, amelyet ő maga okozott; és amelyről azt gondolta, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) pénzbősége majd megoldja, és senki nem fog a kormány teljesítményével törődni.

A Fidesz frakcióvezetője szerint az elmúlt egy hónap és az utóbbi két év jellemzésére egy viccet is elmesélt, amely szerint Veres János pénzügyminiszter és Gyurcsány Ferenc ballagnak egymás mellett, majd Veres János azt mondja: beszéljünk egymással őszintén; rendben van - válaszolja Gyurcsány Ferenc -, de te kezded.

A Fidesz frakcióvezetője arról is beszélt, hogy az IMF mintha átvette volna a kormány szerepét, miközben nem tudni, hogy "puszira adja nekünk a pénzt vagy egy részletesen kidolgozott szerződés alapján". Hozzátette: ha egy levél elegendő az IMF-nek a hitel folyósításához, akkor javasolja, hogy írjanak a valutaalap elnöknek ők is, hátha a postás nekik is hoz pár milliárd eurót. Szerinte semmi sem biztos a hitellel kapcsolatban, hiszen egyszer arról beszélnek, hogy van szerződés, máskor arról, hogy nincs, egyszer arról van szó, hogy soha nem fogunk a hitelkerethez hozzányúlni, majd kiderül, hogy hatszázmilliárdot adnak olyan bankoknak, amelyek nem is kérnek belőle.

Navracsics Tibor a válságkezelés két módját vázolta fel: szerinte van a szocialista út, amely "trükkök százain, a világgazdaság pénzbőségén és az őszödi hazugságokon alapul", alapvető jellemzője a hitelfelvétel, a szociális megszorítások és a gazdasági recesszió. Ez történik, ha a szocialisták kormányon vannak - tette hozzá. Szerinte ezzel szemben áll az európai út, amelyet a Fidesz is képvisel, és amely a gazdasági bővülést tartja szem előtt. Megismételte a Fidesz kétszer ötmilliárd eurós növekedési csomagról szóló javaslatát, amelyben ötmilliárd az adócsökkentést, a másik ötmilliárd pedig a kis- és közepes vállalkozások uniós támogatását szolgálná.

A Fidesz frakcióvezetője a kormány tehetségtelenségét tette felelőssé azért, mert Magyarország az egyetlen, amely szembemegy Európával. Tegyünk meg mindent ezért, hogy minél hamarabb tehetséges és hozzáértő kormánya legyen Magyarországnak - zárta beszédét Navracsics Tibor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását