2024. május 4. - Mónika, Flórián

Gegesy helyett Bácskai?

A Fidesz Bácskai Jánost indítja a IX. kerületi időközi országgyűlési képviselőválasztáson, amelyet az SZDSZ-es Gegesy Ferenc lemondása miatt tartanak januárban - ezt a Fidesz országos választmányának szombati ülésén jelentette be Kövér László választmányi
2008. november 8. szombat 12:00 - Hírextra
Mint mondta, a Fidesz elnöksége a helyi szervezet ajánlásának megfelelően döntött Bácskai János, a párt helyi választókerületi elnöke mellett.

Bácskai János 1998 óta önkormányzati képviselő Ferencvárosban, hét éve vezeti a polgári frakciót. Mint mondta, "sajnos megízlelték az ellenzékiség sanyarú és száraz kenyerének ízét", ezért Ferencváros nagyon készül a győzelemre. "Ha most győzünk Ferencvárosban, akkor egyértelmű, hogy mi következik az országban" - jelentette ki a politikus, utalva arra, hogy 1998-ban már egyszer sikerült ebben a kerületben győzni a parlamenti választáson.

A politikus 1992 óta lakik Ferencvárosban, és a munkája is oda köti, hiszen egy, a kerületben működő cégnél dolgozik értékesítési és környezetvédelmi vezetőként.

A IX. kerületben azért írtak ki időközi választást, mert Gegesy Ferenc polgármester, korábbi szabad demokrata országgyűlési képviselő szeptember 15-én lemondott parlamenti mandátumáról, és kilépett a pártból is. A ferencvárosi 12-es országos egyéni választókerületben élők január 11-én szavazhatnak Gegesy Ferenc utódáról.

Az MSZP Bánsághi  Tamást indítja a választáson, az SZDSZ pedig John Emesét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását