2024. május 13. - Szervác, Imola

Ötvenmillió luxusadóból

Átalakítaná a luxusadó értékövezeteinek besorolását, egyben új kategóriákat is bevezetne a fővárosi önkormányzat - írta a pénteki Napi Gazdaság.
2008. november 7. péntek 07:22 - Hírextra
Az adóról szóló rendeletet nem írják át teljesen, csupán aktualizálják - a törvényi kötelezettség értelmében erre kétévente van szükség. Mivel az adót már nemcsak a magánszemélyeknek, hanem a vállalkozásoknak is meg kell fizetniük, a GKI Gazdaságkutató két új értékbesorolási kategóriát javasolt bevezetni. Ez a kereskedelmi egységeket, szállókat, üzlethelyiségeket, valamint az egyéb, nem lakáscélú ingatlanokat (raktár, garázs, műhely) tartalmazza.

Kevés kivételtől eltekintve ezek értékhatárai alacsonyabbak a magánszemélyek lakásaira kiszabott tételeknél.

Az értékhatárok egyébként jellemzően emelkednek - kivéve a XI. kerületet, ott csökkennek -, de számos olyan kerület van, ahol nem változnak. Az első, a második kerületben vagy például Újpesten magasabb lesz az értékhatár, nem változik viszont Angyalföldön és a VI. kerületben. Kőbányán és a XVIII. kerületben nem egységesen, csak bizonyos övezetekben várható emelés.

Az átalakítások révén némi haszna is származhat a fővárosnak, az idén várható 150 millió forint bevételhez képest 50 millió forintos plusszal számolnak. Az adóalanyok várható száma vélhetően nem változik: az idén 493-an fizetnek luxusadót - olvasható a lapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását