2024. május 4. - Mónika, Flórián

Népszavazást akadályozott meg a polgármester

Helyi népszavazás kiírását akadályozta meg a polgármester a baranyai Szemelyen, melynek önkormányzati munkájával kapcsolatban hivatalos szervek több törvényességi kifogást fogalmaztak meg a közelmúltban - írta pénteken az Új Dunántúli Napló.
2008. november 7. péntek 09:40 - Hírextra
A Szemely Holnap Egyesület által kezdeményezett referendum arra kereste volna a választ, egyetértenek-e az emberek azzal, hogy a képviselő-testület tűzze napirendre a településhez tartozó Szentkútpuszta felzárkóztatását, az ott élők életkörülményeinek javítását. Kovács Pál polgármester ahelyett, hogy a testület elé terjesztette volna a népszavazás időpontját, hirdetőtáblákra kifüggesztette a hitelesített aláírásgyűjtő ívek másolatait.

A falu első embere lépését azzal indokolta: az önkormányzat nem engedheti meg magának, hogy félmillió forintot "kidobjon az ablakon". A törvénysértést a helyi és a területi választási bizottság is megállapította, utóbbi az eset miatt eljárást kezdeményezett a rendőrségnél.

A közigazgatási hivatal értetlenül áll az előtt, hogy Szemelyen júniustól novemberig nem volt egyetlen testületi ülés sem, az első féléves gazdálkodásról nem számolt be a polgármester, viszont egyedül döntött a beiskolázási segélyekről.

A falu egy lakója az Új Dunántúli Napló munkatársának arra is panaszkodott, hogy a polgármester tizennyolc éve nem tart hivatalos fogadóórákat, otthona előtt fogadja a választókat.

A polgármester nyáron, egy ilyen alkalmi fogadóórán verte meg bikacsökkel az önkormányzat internetes oldalának szerkesztőjét - olvasható a baranyai napilapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását