2024. május 9. - Gergely

Nem engedélyezték a nagycsecsi tüntetést

Megtiltotta a rendőrség a Borsod megyei Nagycsécsre, vasárnapra tervezett demonstráció megtartását - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság közleményében pénteken az MTI-t.
2008. november 7. péntek 20:30 - Hírextra
A közlemény szerint a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 nevében vasárnap estére Nagycsécsre bejelentett rendezvény megtartását a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező tiszaújvárosi rendőrkapitányság vezetője - a gyülekezési jogról szóló törvényben foglaltak alapján - megtiltotta.

A tiltás indoka az, hogy a vasárnap esti időpontra - a hét elején történt emberölés helyszínére - már korábban bejelentettek egy gyertyás virrasztást, ezért még egy esemény megtartása nem lehetséges, hiszen "a közlekedés más útvonalon nem biztosítható" - áll a tájékoztatóban.

A közlemény kiadását megelőzően a rendőrség a megtiltó határozatban foglaltakat hivatalosan, telefonon közölte a demonstrációt bejelentő budapesti férfivel.

Hétfőre virradóra a Borsod megyei Nagycsécsen Molotov-koktélt dobtak és rálőttek két házra, a támadásban két roma ember, egy 43 éves férfi és egy 40 éves nő meghalt. A rendőrség a tettes kilétéről és az ügy indítékairól egyelőre érdemben nem nyilatkozott. A nyomravezetőnek tízmillió forintos jutalmat ajánlott fel az országos rendőrfőkapitány.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Csermanek János
2008. november 8. 10:10
sharapova2008 te egy akkora bűzös kommunista vagy, mint én! hurrá.
anyád, az a csürhe, jól van? :)
sharapova2008
2008. november 8. 07:05
Végre valami határozott fellépés a jobboldali bajkeverő csürhe ellen.Még az sem tisztázódott,hogy mi volt a gyilkosság oka,de ők már-tüntetnének,ki/k/ ellen? A rendőrség indoka az elutasitásra ugyan "álok",mert ki kellene végre mondani:az ottani helyzetben a Morvai-Vona bandának semmi keresnivalója nincs Nagycsécsen,mert csak a feszültséget fokoznák és további atrocitásokat váltanának ki vagy fennáll a veszélye az un Magyar Gárda "akcióinak"...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását