2024. május 16. - Mózes, Botond

Keresik Szabó Pál utódját

Napokon belül kijelölik Szabó Pál utódját - írta pénteki cikkének címében a Népszabadság, ugyanakkor a Népszava arról írt, hogy még nem kérte Szabó Pál közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter felmentését a kormányfő.
2008. november 7. péntek 06:34 - Hírextra
A Népszabadság információi szerint az egyik esélyes most Tukacs István, a miniszterelnök adóügyi megbízottja lehet. A lap szerint a poszt nem kelendő. A miniszterelnök pártján kívül, a gazdasági életben is kereste az új minisztert, de egyelőre nem találta meg.

A lap szerint tárcavezetőként felmerült Puch László korábbi pártpénztárnok, a tárca jelenlegi államtitkára, Csepi Lajos, a minisztérium másik államtitkára, Burány Sándor korábbi szociális miniszter, jelenlegi gazdasági államtitkár neve, s úgy hallani, Baráth Etele szocialista képviselőt is számításba vették, de ő inkább Brüsszelbe tartana.

A Népszava szerint a lehetséges utódok között a szocialista pártvezetésben többen is említették Szekeres Imre honvédelmi minisztert. Többen ugyanakkor tudni vélik, Szekeres már nemet is mondott a kormányfő ajánlatra. Ez a lap is említi Puch László, Csepi Lajos és Burány Sándor nevét. Információik szerint két „külsős” nevét is emlegették: Kocsis Istvánét, de ő a Magyar Villamos Művek után leszerződött a BKV élére, míg a másik személy, Mártha Imre most is az MVM vezérigazgatója.

A Népszava egyébként emlékeztet arra, hogy a kormányfő Szabó Pál miniszter október 6-án, a Monorierdőnél bekövetkezett vonatbaleset miatti lemondását azzal fogadta el, hogy a tárca vezetője a vizsgálat lezárultáig a helyén marad. A vizsgálat gyorsjelentése október közepére elkészült.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását