2024. április 26. - Ervin

Élő közvetítés az Arénából

Kilenc gólt vágott a magyar csapat a szerbek ellen a Papp László Sportarénában az olimpiai selejtezőtorna első mérkőzésén. Parádé ez a szapporói hősöktől, parádé, amire mindenki várt. A szerbek kapuscserével próbálkoztak, de ez sem segített rajtuk...
2008. november 7. péntek 19:22 - Gedei Szilárd
Más ez. Hiszen ma este már az A csoportos válogatott korcsolyázott ki a Papp László Sportaréna jegére. Más ez, bizony már látni a metrón is: fiatalok és öregek - egy közös bennük. Meccsre mennek. Mezek, zászlók és a zsebekből kilógó jegyek: mindenki hokilázban ég. Az Aréna környékén kisebb-nagyobb csoportok, mindenki a meccsre igyekszik. A meccsre. A szapporói hősök ugyanis még nem szerepeltek hazai jégen.

Seperc alatt négy-null

A magyar válogatott ugyanis olimpiai selejtezőtornán vesz részt. Első ellenfelünk a szerb válogatott: majdnem telt ház, de egész jó hangulat várja a fiúkat. Akik rögtön jönnek is. Show-szerű bevonulás, bedobják a pakkot és kis túlzással már vezetünk is. Az első harmad végén már 4-0 áll az eredményjelzőn, Svasznek, Ondrejcsik, Ladányi és Palkovics is betalál. Az Aréna közönsége pedig vastapssal hálálja meg a fiúknak a szórakoztatást.

Hogy a szerbek is a pályán vannak? Alig észrevenni szegényeket.

Alig kezdődik el a második játékrész és máris berámoltunk még egy gólt déli szomszédainknak: a kék mezesek is érzik, hogy a magyar csapat tempója más. Mondhatnánk, hogy A csoportos, és tényleg az. A szerbekre egyébként rá is fért a már említett kapuscsere, bár első ránézésre az új hálóőr sem eszik meg sok sót a mieink ellen. Az egyik magyar emberelőny jelzése után például már el is indult a kispad irányába, úgy kellett neki szólni, hogy tőlük érkezik a kiállítás....

A hangulat továbbra is remek: egyedül egy erős dobolási vággyal küzdő szurkolót kell megkérni, hogy ugyan menjen már egy kicsit odébb a sajtópáholytól, mert kissé zavarja a zsurnaliszták munkáját. Emberünk fel is kerekedett és egy szektorral fentebb folytatta a csapat tüzelését.

Játszik a csapat!

Amely csapatot egyébként nem kellett különösebben hajtani: a szerb válogatott csak akkor okozott némi zavart, amikor a legkisebb dolgokért kapott - alamizsnaként - emberelőnyöket. Élni azonban nem tudtak vele, a magyar ketrec előtt végig uraltuk a játékot. Az egyik emberelőnyt azonban végül nagy nehezen beverték. Ráadásul a bírók mindenképpen szerették volna szorosabbá tenni a csatát és újfent kiszórtak egy magyart, aztán a másikat is. Öt a háromra támadhattak hát Csernosov sporinak hála a gyengécske szerbek, de rendre beleköptünk a levesükbe és kiütöttük a korongot.

Ez tényleg A csoportos védekezés.

Kiegészültünk, és rögtön támadtunk, de csak egy szerb srác került be a kapuba, a korong nem. Sebaj. A szerbek új kapusa ráadásul úgy nézett ki jobban felveszi a ritmust. Mutassuk meg nekik, milyen is a magyar csapat, ha úgy igazán beindul!

Öt gól ide, egy gól oda: jöhet a harmadik játékrész.

Jön az utolsó harmad, a magyar csapat pedig ismét egy sebességi fokozattal fentebb kapcsol. Az eredmény pedig egy újabb gól, Ocskay Gábor fog ki az eddig egészen pofásan védő beugró Lukovicson.

Kiütés, ahogy vártuk

Elfáradtak a szerbek. Nem is csoda, a magyar válogatott az utolsó harmadra úgy érkezett ki, hogy odaszögezi a ketrechez a kékeket. Sikerült. A harmadik harmadban már a harmadik gól: a szerbek kis túlzással azt sem tudják, hol a korong....

Vaszjunyin és Vas János is betalál: szegény bírók igyekeznének kiegyensúlyozottan vezetni a meccset, de nem lehet. Felborul a jég - ami csak azért nem jó hír, mert a szerb kapu a sajtónak kijelölt karéjrésztól van a legtávolabb - bedőlnek a szerbek is. Vagy mondjuk azt behódolnak?

A szakavatott szemek azonban észreveszik a kevésbé jót is. Bizony, a csapat nem mindig tudja ugyanazt a szaggató iramot játszani, néha bizony átveszi lassabb riválisa tempóját. A Szuper helyére beálló fiatal Hetényi azonban néha nagyon egyedül van a magyar kapu előtt.

A közönség néha ugyan elég csöndben ül, de azért együtt számol a csapattal: már a kilencedik gólörömnél járunk. Szerbek a jégen (vánszorognak), magyarok a helyzet magaslatán. A meccs képe egyébként néhol meglehetősen unalmas: a szerb játékosok hol fekszenek a jégen, hol a palánkkal ismerkednek. Nem egy könnyed péntek esti városnézés, az biztos...

A szurkolók pedig - ugyan nem rágják le tíz körmüket -, de azért kiválóan szórakoznak. Néha még a kórus is egész hangos, persze sokat segítenek a szövetség főtámogatója által kiosztott szokásos műanyag hurkák is.

Ugyan végül megállunk kilencnél, de azért az egész Aréna ünnepel a végén: Szép, volt fiúk, szép volt fiúk! Megtették azt, amiért sok ezer ember eljött ma az Arénába: sikerrel vették a kötelezőt - a műtét sikerült.

Bizony szép volt, egy lépéssel közelebb kerültünk Vancouverhez. Persze még sok a lépcső, a meccs előtt például Pat Cortina, a csapat kanadai-olasz-magyar kapitánya nem véletlenül lépett hatot az öltözőben a hosszú hegyi beszéd helyett. Szimplán csak hat lépés - kell ennél több?

Mi sem mondanánk mást, mint hogy szép volt fiúk és következik a második lépés holnap a horvátok ellen.

Magyarország - Szerbia 9-1 (4-0, 1-1, 3-0)
Gólok: Svasznek, Ondrejcsik, Ladányi, Palkovics, Ondrejcsik, Ocskay, Vaszjunyin, Vas János, Tokaji, illetve Pajics
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását