2024. április 25. - Márk

Az élet elkébzelhetetlen internet nélkül

A gyorsan növekvő internet kulcsfontosságú szerepet játszik Kína modernizációjában, valamint elősegíti a nyitást és a reformot - közölte a kínai államtanács információs irodájának tisztségviselője pénteken.
2008. november 7. péntek 11:53 - Hírextra
Caj Ming-csao (Cai Mingzhao) miniszterhelyettes a második amerikai-kínai internetiparági fórum sanghaji megnyitóján elhangzott beszédében a világháló jelentőségét példákkal is alátámasztotta. A májusi szecsuani (Sichuan) pusztító erejű földrengéssel kapcsolatban elmondta, hogy két nappal a Richter-skála szerinti 8-as erősségű rengések után egy, a katasztrófa sújtotta térségben élő lány közölt az interneten olyan információkat, amelyek alapján ki tudták jelölni a légi segélyszállítmányok helyét. A megfelelő helyen ugratott ejtőernyős csapatok végül számos vencsuani (Wenchuan) túlélőt mentettek ki a romok alól.

Caj szerint az internet és a hozzá kapcsolódó iparágak felgyorsították a reformfolyamatokat, és az ország társadalmi és gazdasági fejlődésének mozgatórugóját adják.

A kínai elektronikus kereskedelem (e-commerce) együttes tranzakcióinak értéke 2007-ben elérte a 2,14 billió jüant (64.699 milliárd forintot), és ez az előző évhez képest 90 százalékos növekedést jelent.

A kínai Kereskedelmi Minisztérium előrejelzései szerint az e-commerce a legfontosabb kereskedelmi csatornává fog válni. Tíz éven belül a kereskedelmi tranzakciók 70 százaléka zajlik majd elektronikus csatornákon keresztül.

Kínában naponta mintegy 240 ezerrel gyarapodik a világhálót használók száma, az internetes társadalom három-négy éven belül eléri a félmilliárdot - hangsúlyozta a miniszterhelyettes. A kínai internetpiacban hatalmas lehetőségek vannak, amelyeket Caj reményei szerint a világ minden részéről érkező vállalatoknak sikerül majd kiaknázniuk.

A pénteken kezdődött kétnapos fórumon több min száz kínai és amerikai szakember vesz részt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását