2024. május 4. - Mónika, Flórián

Szili Katalin új címe

Címzetes egyetemi docensi címet adományozott Szili Katalinnak a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szenátusa; az Országgyűlés elnöke az ezt igazoló oklevelet csütörtökön, a szenátus Magyar Tudomány Napja alkalmából tartott ünnepi szenátusi ülésen vehette át a ba
2008. november 6. csütörtök 13:03 - Hírextra
Az indoklás szerint Szili Katalin emberi kvalitásai és szakmai eredményei, továbbá a hallgatók és az egyetem részére önzetlenül nyújtott szakmai, társadalmi segítőkészsége alapján érdemelte ki a címet.

A jogi, humánökológus és politológus diplomával rendelkező szocialista politikus évek óta meghívott előadója a PTE-nek, a felnőttképzéshez, az emberi erőforráshoz kötődő szakmai tárgyakat, a fenntartható jövő tervezését, a fenntartható fejlődést oktatja. Életpályáján összegyűlt ismeretanyagát és tapasztalatát mind a hallgatóknak, mind az intézmény munkatársainak szívesen átadja.

Az ünnepi szenátusi ülésen több mint százan kaptak különböző címeket, kinevezéseket, vagy vehették át a tudományos fokozatuk megszerzését bizonyító dokumentumokat.

A rendezvényt követően Szili Katalin felavatta az egyetem Pollack Mihály műszaki karának magántőke bevonásával, mintegy 6 milliárd forintból kialakított campusát.

A modern, európai színvonalú, összesen 20 ezer négyzetméteres létesítmény-együttes a kar oktatási épületének, benne aulájának, oktatótermeinek, laborjainak felújítását, berendezését, továbbá a 800 férőhelyes Boszorkány úti kollégium rekonstrukcióját foglalja magában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását