2024. április 24. - György

Igazságossá kell tenni a tankönyvtámogatást

Igazságosabbá tennék a szülők a tankönyvtámogatás jelenlegi rendszerét, a kívánatos az lenne, ha az egy főre jutó jövedelem alapján járna a diákoknak az ingyenes tankönyv - írta az Észak-Magyarország csütörtökön.
2008. november 6. csütörtök 07:22 - Hírextra
A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete szerint elsősorban az sérelmes, hogy a kedvezményből eleve kizárják az egy vagy két gyermeket nevelő szülőket, pedig lehet, hogy ezek a családok sokkal inkább rászorulnának a támogatásra, mint egy anyagilag jobban álló három- vagy négygyermekes család.

Az egyesület és a szülők is azt szeretnék, ha az egy főre jutó jövedelem alapján járna a diákoknak az ingyenes tankönyv, még akkor is, ha tudják, a jövedelemigazolások sem tükrözik minden esetben a valós keresetet. Az sem helyes, hogy kizárólag a jegyző dönt arról, melyik szülő kapjon gyermekvédelmi kedvezményt, a pedagógusok napi kapcsolatban vannak a családokkal, az ő véleményüket is ki kellene kérni - olvasható a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását