2024. április 30. - Katalin, Kitti

A kormány nem uralja a helyzetet

Az SZDSZ elnöke szerint a kisebbségi kormány eddig megtett, illetve eltervezett lépései szükségesek, azonban határozottabb reformokra lenne szükség. Fodor Gábor az InfoRádiónak azt mondta: a kormány nem tudja kezelni a válságot. Az ország olyan gazdasági
2008. november 6. csütörtök 07:28 - Hírextra
A kisebbségi kormány nem úgy kezelte ezt a válságot, ahogy kellett volna, nem volt ura a helyzetnek - mondta az InfoRádiónak Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke. A politikus kiemelte: egyértelmű és világos reformlépéseket vár a kormánytól, mert csak ez fogadható el.

Nem ezermilliárdos csomagokról kell beszélni, hanem azt kell világossá tenni, hogy mi lesz az adóreform tartalma - hangsúlyozta a pártelnök. Fodor Gábor szerint nem látni az érdemi lépéseket, amelyek megalapoznának egy önkormányzati reformot, és azokat az erőfeszítéseket, amelyeket az euró előszobájának tartott ERM II-es rendszerhez való csatlakozásra tenne a kabinet.

Akut pénzügyi és politikai válság van Magyarországon - emelte ki az SZDSZ politikusa. Fodor Gábor hozzátette: ebben a helyzetben felelős politikus csak azt mondhatja, hogy szükség van az IMF által felajánlott hitelre, különben még rosszabb helyzetbe kerülne az ország.

Az SZDSZ elnöke szerint nincs realitása annak, hogy az európai parlamenti választásokkal egyszerre előrehozott parlamenti voksolást is rendezzenek. Az ország olyan gazdasági és politikai helyzetben van, hogy öngyilkosság lenne most egy előrehozott választás - közölte Fodor Gábor.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását