2024. május 16. - Mózes, Botond

Megrontás miatt elítéltek egy zenészt

Kiskorú lányok megrontása címén vádat emelt a berlini ügyészség Kurt Demmler ismert zeneszerző ellen.
2008. november 5. szerda 19:28 - Hírextra
Az ügyészség szóvivője megerősítette a Bild című bulvárlap értesülését. Eszerint a most 64 éves Demmler összesen hat kiskorút csábított fel a lakására azzal az ürüggyel, hogy vokalistákat keres újonnan alapítandó együttese számára. A lányok életkora 10 és 14 év között volt, a megrontási esetek még 1995 és 1999 között történtek.

Kurt Demmler a néhai NDK rockzenéjének egyik legsikeresebb szerzője volt. Számos rockegyüttes és -énekes számára írt szövegeket, köztük volt a Karat, a Klaus Renft Combo, Nina Hagen és Veronika Fischer. Utóbbi énekesnő ("az NDK Koncz Zsuzsája") éveken át Demmler felesége volt.

1976-ban Demmler is aláírta azt a tiltakozó levelet, amelyben vezető keletnémet értelmiségiek tiltakoztak a kelet-berlini kormánynál Wolf Biermann énekes kitoloncolása és NDK-állampolgárságától történt megfosztása ellen. Ugyancsak csatlakozott a rockzenészek és zeneszerzők 1989 őszi határozatához, amely a cenzúra és a hatalmi beavatkozás megszüntetését sürgette a kulturális szférában.

1989. november 4-én ott volt a berlini Alexanderplatzon rendezett félmilliós nagygyűlés szónokai között, saját szerzeményét adva elő. Az "Irgendeiner ist immer dabei" (Valaki mindig jelen van) című szatirikus dal a keletnémet titkosrendőrséget (Stasi), annak mindenütt felbukkanó csendes ügynökeit figurázta ki, frenetikus sikert aratva a hallgatóság körében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását