2024. április 26. - Ervin

Mannheimi filmfesztivál magyarokkal

Moldoványi Ferenc a világ arcait gyereksorsokon keresztül felfedő Another Planet - Másik bolygó című kreatív dokumentumfilmjét hívták meg a csütörtökön kezdődő mannheimi nemzetközi filmfesztivál versenyprogramjába - tájékoztatta a Magyar Filmunió szerdán
2008. november 5. szerda 15:16 - Hírextra
Az idén 57. alkalommal megrendezendő filmmustra Németország egyik legrégebbi, nagy elismertségnek örvendő eseménye. A versenyprogram keretében 14 ország 18 filmjének németországi premierjét tartják; Moldoványi Ferenc személyesen vesz részt a Másik bolygó mannheimi előadásán - közölte Papp Csaba Zoltán, a filmunió munkatársa.

Hozzátette: a négy kontinensen forgatott magyar alkotást a német bemutatóval párhuzamosan vetíti Skandinávia legnagyobb dokumentumfilmes szemléje, a CPH:DOX Koppenhágában.

A Mannheim-Heidelberg Nemzetközi Filmfesztiválon a Discovery elnevezésű válogatásban mutatják be Paczolay Béla első rendezését, a több fesztiváldíjjal jutalmazott Kalandorok című road movie-t.
Papp Csaba Zoltán arról is beszámolt, hogy a fesztiválhoz kapcsolódva november 12. és 16. között koprodukciós fórumot tartanak a német városban, ahová két magyar filmterv kapott meghívást. A kiválasztott terveket több mint 300 szakmabeli előtt prezentáló fórumra Fazakas Péter Budapest Noir című filmtervét, valamint Tóth Tamás vígjáték-tervét, A hidegfront nyugatról érkezik című projektet hívták meg a szervezők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását