2024. május 7. - Gizella

Forma laboratóriuma

Malafor - a forma laboratóriuma címmel két fiatal lengyel formatervező kiállítása nyílik kedden a budapesti Lengyel Intézetben.
2008. október 5. vasárnap 12:04 - Hírextra
Nemcsak a kiállítás címe, de a tervezőcsoport neve is Malafor - mondta el az MTI-nek Jerger Tímea, az intézet munkatársa.

Kétágú magas falétra, amelynek tetején kényelmes az ülés, csontból készült ülő alkalmatosságok, farönkök színes bevonattal - például az egyiknek az oldala ezüst borítású. Van olyan tuskó is, amelynek látszik a keresztmetszete, a másikat rókaszőrrel borították, s a farokkal lehet mozgatni az ülőkét.

Általában valamennyi ülőke mozgatható. A kiállítás másik csoportját a tároló rendszerek alkotják. 50 centiméteres PVC csöveket raktak egymásra és összekötötték.

A gdanski székhelyű alkotócsoportot 2004-ben alapította Agata Kulik-Pomorska és Pawel Pomorski, miután mindketten elvégezték a Gdanski Képzőművészeti Akadémia Formatervező Szakát és összeházasodtak. Tagjai az Ipari Formatervezők Szövetségének is.

A két ifjú művésznek sok kiállítása volt Lengyelország több városán kívül Olaszországban, Franciaországban, Németországban, Kanadában, Japánban és Portugáliában.
A Malafor csoport több kitüntetést mondhat magáénak. Grand Prix-t kapott például a különbözőképpen világító nagy kockájáért Firenzében 2006-ban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását