2024. április 26. - Ervin

Hologramstúdió

Az amerikai elnökválasztáson először választottak színes bőrű elnököt - és először láthattak a tévénézők hologram révén egyik városból másikba "átközvetített" háromdimenziós tudósítót, nevezetesen a CNN hírtelevízió kedd esti választási műsorában.
2008. november 5. szerda 17:34 - Hírextra
Wolf Blitz műsorvezetője a Csillagok háborúja című tudományos-fantasztikus film egyes jeleneteire emlékeztető módon az éppen Chicagóból tudósító Jessica Yellin újságírónővel magában a stúdióban is beszélgetett, mintha a kolléganő ott lett volna tőle néhány méterre.

Valójában Blitz rövid ideig a riporternek a stúdióba varázsolt háromdimenziós képével csevegett. A tudósítónő kissé elmosódott és bizonytalan körvonalú, de fényes képként volt látható a stúdióban, majd hirtelen eltűnt.

"Csodás hologram vagy" - tréfálkozott kollégája jelenésével a műsorvezető, aki szerint ezt az eljárást a televíziózás történetében először alkalmazták.

Jessica Yellin a nézőknek elmagyarázta, hogy egy speciális chicagói stúdióban egyszerre 35 kamera örökítette meg minden irányból: "Mindenfelől filmezik a testemet, mint Amidala hercegnőét" a Csillagok háborújában.

A rövid tudósítás alcímében külön feltüntették: Jessica Yellin Chicagóból, hologramban - élő közvetítés."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását