2024. május 3. - Tímea, Irma

Orbán nem lesz ott a gazdasági csúcson

A Fidesz és a KDNP gazdasági bizottsági tagjai vesznek részt a miniszterelnök által kezdeményezett gazdasági csúcsértekezleten, amelyen Orbán Viktor pártelnök nem lesz ott - mondta Szijjártó Péter szóvivő keddi sajtótájékoztatóján.
2008. november 4. kedd 17:30 - Hírextra
A Fidesz szóvivője kérdésre válaszolva azt mondta: a gazdasági csúcs nem lesz más, mint a gazdasági bizottság kibővített ülése, ami elég gyakori, bár eddig nem nevezték gazdasági csúcsnak.
Ennek megfelelően a gazdasági bizottság fideszes és KDNP-s tagjai lesznek jelen az ülésen - mondta Szijjártó Péter, aki nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy Orbán Viktor pártelnök vagy Navracsics Tibor frakcióvezető ott lesz-e.

A fideszes Matolcsy Györgyre és Fónagy Jánosra, illetve a KDNP-s Latorcai Jánosra utalva megjegyezte: három volt miniszter is jelen lesz, akik kellően magas szinten képviselik majd Fideszt és a KDNP-t.

A 29 fős gazdasági bizottságban a Fideszt Bencsik János, Fónagy János, Koszorús László, Márton Attila, Matolcsy György, Nagy Sándor, Nyitrai Zsolt, Püski András, Selmeczi Gabriella és Szatmáry Kristóf képviseli, a KDNP-t pedig Latorcai János és Molnár Béla.

A szóvivő kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy meghívót még nem kaptak az eseményre, ugyanakkor hangsúlyozta: most már igazán kormányzati cselekvésre és nem pr-akciókra lenne szükség, "mindenféle csúcsocskák" és ötpárti megbeszélések helyett jó lenne, ha döntések születnének.

Szijjártó Péter kérdésre válaszolva úgy vélte: a költségvetésben 80 milliárd forint van olyan célokra, amiről most a kormány 1.000 milliárdként beszél. Hozzátette: ha valóban lenne 1.000 milliárd, akkor felmerül a kérdés, hogy miért kell hitelt felvenni drágán, miért nem lehet ezt adócsökkentésre fordítani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását