2024. május 4. - Mónika, Flórián

Lebukott az ingyenélő, ingyenevő

Egy bangkoki banktisztviselő rendőrnek adva ki magát heteken át ingyen étkezett egy étteremben, míg a tulajdonos meg nem elégelte.
2008. november 4. kedd 17:47 - Hírextra
A pénzügyi válság a thaiokat is takarékosabb életre kényszeríti. Sziridet Huangmak banktisztviselő igencsak leleményes módját eszelte ki a spórolásnak. Hamis rendőrségi egyenruhában és névjegykártyával felszerelkezve többször kereste fel kedvenc vendéglőjét, ahol ingyen evett és ivott.

A héten azonban az étterem mit sem sejtő tulajdonosának elege lett abból, hogy rendszeresen az ő számlájára ebédel nála a rend egyik őre. A rendőrségen telefonon tett panaszt. A 22 éves áldetektív akkor is éppen falatozott, amikor a hatóság kivonult az étterembe. Váltig állította, ő a rendőrségi nyomozóiroda különleges egységének parancsnok-helyettese. Gépkocsiját átkutatva még egy rendőrségi egyenruhát is találtak, valamint egy pisztolymásolatot, bilincset meg egy amatőr adó-vevő készüléket.

Nem tartott sokáig, míg kiderült a turpisság. Az igazi rendőrség igazi parancsnokánál ellenőrizve ugyanis kiderült, hogy Huangmak nem a helyettese.A leleményes ingyenkosztos végül töredelmesen bevallotta, hogy valóban nem rendőr. Az autójában talált holmit is a takarékosság jegyében tartotta ott: ezzel kívánta közlekedési "kollégáit" megtéveszteni, ha azok netán gyorshajtásért akarták volna megbírságolni.

A rendőrség okirat-hamisításért tett ellene feljelentést. Így valószínűleg egy ideig tovább spórolhat, hiszen a börtönkosztért sem kell majd fizetnie.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását