2024. április 23. - Béla

Fidesz: adócsökkentés kell

A kis- és középvállalkozásokat segítő valós gazdaságélénkítő csomagra és adócsökkentésre lenne szükség a pénzügyi válság hatásainak ellensúlyozására - jelentette ki Pelczné Gáll Ildikó kedden Szegeden.
2008. november 4. kedd 18:20 - Hírextra
A kormány 800 milliárd forintos csomagot jelentett be a kis- és középvállalkozások megsegítésére, ez azonban egyetlen fillér új forrást sem jelent, csupán a korábban meglévő programok újrarendezéséből áll - mondta az országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke sajtótájékoztatóján.

A pénzügyi válság súlyos következményekkel fog járni, munkahelyek szűnhetnek meg, vállalkozások lehetetlenülhetnek el. Ennek elkerülése érdekében olyan gazdaságélénkítő lépésekre lenne szükség, amely valós támogatásokat tesz elérhetővé minden vállalkozás számára - hangsúlyozta a politikus, aki szerint ezek forrásául elsősorban az uniós források szolgálhatnának.

Az uniós támogatásokon belül radikálisan meg kell növelni a kis- és középvállalkozások számára elérhető források arányát, amely jelenleg csupán a teljes összeg 3,3 százaléka. "Erre nem holnapután, nem holnap, hanem most van szükség" - közölte Pelczné Gáll Ildikó.

A magyar vállalkozások a magas energiaárak, illetve adó- és járulékterhek miatt versenyképességi hátrányban vannak a szomszédos országok cégeivel szemben. Ezért nagyon gyors és határozott adócsökkentésre van szükség - fejtette ki a Fidesz alelnöke.

Más uniós tagországokhoz hasonlóan Magyarországon is "konjunktúra csomagra" lenne szükség - fogalmazott a politikus, aki példaként Franciaországot említette, ahol az iparűzési adó megszüntetéséről döntöttek, illetve Németországot, ahol pedig mentesítették a regisztrációs adó megfizetése alól az új gépkocsik vásárlóit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását