2024. április 28. - Valéria

Draskovics kérése egyelőre késik

Egyelőre nem kapott hivatalos értesítést a Magyar Ügyvédi Kamara Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti minisztertől, aki még hétfőn jelezte, hogy vizsgálatot kezdeményez, miután a Farkas testvérek eltűntek az ítélethirdetés közben a Fővárosi Bíróságr
2008. november 4. kedd 16:17 - Hírextra
Bánáti János elmondta: ha érkezik ilyen kérés, akkor azt első fokon a Budapesti Ügyvédi Kamara kivizsgálja és dönt arról. Az ezt követő esetleges panaszról a Magyar Ügyvédi Kamara határoz. Az elnök - aki egyben tagja az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsnak is - az MTI kérdésére elmondta: az OIT keddi ülésén nem került napirendre a Farkas-ügy.

Az IRM hétfőn közölte az MTI-vel, hogy az igazságügyi és rendészeti miniszter kezdeményezi az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsnál és az ügyvédi kamaránál, hogy a konkrét ügy történéseit mind a bíróság tevékenysége, mind ügyvédetikai szempontból vizsgálják meg. A tanulságokat levonva tegyenek javaslatokat, intézkedéseket annak érdekében, hogy az igazságszolgáltatás és a büntetések végrehajtása alól súlyos bűncselekményt elkövetők ne vonhassák ki magukat - hangsúlyozta a szaktárca közleménye.

Pelle Andrea, Farkas Péter ügyvédje az MTI megkeresésére hétfőn azt mondta: a tárgyaláson megítélése szerint semmi olyan nem történt, ami bármely védő felelősségét felvetné. Hozzátette: Farkas Károly láthatóan rosszul lett, ezt az ő védője jelezte, ezután rendelt el szünetet a bíró. A következő, technikai szünetet nem kérésre rendelte el a bíró.

Arra a kérdésre, hogy a Hír TV felvételein, amelyet kedden az egyik bulvárlap is képsorozatban közölt, az látszik, hogy az ügyvédnő beszél Farkas Péterrel, aki ezt követően távozik, Pelle Andrea azt mondta: neki nem kell mindenhova "kézenfogva" kísérnie az ügyfelét.

Az olimpiai bajnok Farkas Péter és testvérének pere hétfőn fejeződött be a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A bíróság bűnösnek mondta ki őket kábítószerrel visszaélés miatt. Farkas Péter első fokon öt év fegyházat kapott, testvérét, Károlyt hét év fegyházra ítélték. A többórás ítélethirdetést a testvérpár azonban nem várta meg, így a bíróság elfogatóparancsot adott ki ellenük. A bíróság még hétfőn, Farkas Károly eltűnése után közleményben azt írta: "a vádlott magatartását a bíróság az ítélet ellen bejelentett fellebbezésnek tekinti".

Az ítélethirdetés közben Farkas Károly rosszullétre hivatkozva szünetet kért, és a határozathirdetés folytatásakor már nem jött vissza a tárgyalóba. Órákkal később újabb szünetet tartott a bíróság, azután azonban már Farkas Péter sem jött vissza. Mindeközben a tárgyaló előtt rendőrök ültek, ám az ítélet elhangzásáig ők nem tehettek semmit, hiszen a Farkas testvérek szabadlábon védekeztek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását