2024. május 22. - Júlia, Rita

Aláírásgyűjtés az új vasúti menetrend ellen

A tervezett vasúti menetrend elleni tiltakozásul aláírásgyűjtésbe kezdett kedden a Munkástanácsok Somogy Megyei Szövetsége - közölte az MTI-vel az érdekvédelmi szervezet megyei elnöke.
2008. november 4. kedd 16:23 - Hírextra
Kovács János leginkább azt nehezményezi, hogy a tervezett új menetrend szerint a Gyékényesről Kaposvárra közlekedő vonat nem igazodik az iskolakezdéshez. A megyeszékhelyen tanuló diákok negyed nyolc helyett már háromnegyed hatkor megérkeznek Kaposvárra - magyarázta a megyei elnök.

Közölte: első napon öt kaposvári középiskola vezetője írta alá az ívet. Számít a dél-somogyi településekről ingázó diákok aláírására, de várhatóan a vasutasok és a kaposvári munkahelyre bejáró dolgozók is támogatják a felhívást.

Kovács János jelezte, az aláírásokat elküldik a vasúttársasághoz. A megyei szövetség levélben már kérte, hogy hagyják meg a régi menetrendet, s ezt kéri majd a Munkástanácsok Országos Szövetsége is - jegyezte meg a megyei elnök a keddi elnökségi ülésen meghozott döntésre hivatkozva, annak a reményének hangot adva, hogy az aláírásokkal nyomatékosíthatják a kérésüket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását