2024. április 30. - Katalin, Kitti

109 éves a legidősebb magyar

Kedden ünnepelte 109. születésnapját a Sopronban élő Szentirmay Jánosné, az ország legidősebb lakója, egykori pedagógus. Az önkormányzat ajándékcsomaggal kedveskedett a korrekorder asszonynak.
2008. november 4. kedd 17:40 - Hírextra
A 109 éves Relly néni családja körében él. Mostanában gyengélkedik, ezért unokája vette át az önkormányzat ajándékát Abdai Géza alpolgármestertől.

Szentirmay Miklós, az unoka az MTI-nek nyilatkozva emlékeztetett: nagyanyja két századfordulót élt meg, hiszen még a XIX. században született. 1923-ban szerzett pedagógus diplomát. Azt követően évtizedeken át Sopron különböző iskoláiban tanított. Legendás volt pedagógiai érzéke - mondta az unoka.

Az ország legidősebb asszonyának két gyermeke született, már egyikünk sincs az élők között. Egy unokájának és három dédunokájának örül, mindhárman lányok. A két idősebb joghallgató, a legfiatalabb pedig a Nyugat-magyarországi Egyetem ipari termék és formatervező szakán tanul.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását