2024. április 18. - Andrea, Ilma

Újabb adatlopás-botrány

A brit kormányzat számítógépes rendszeréhez tartozó felhasználói neveket és azonosító kódokat tartalmazó adathordozót találtak Nagy-Britanniában egy kocsmai parkolóban. Az elmúlt néhány évben ez más a sokadik alkalom, hogy egy alkalmazott fontos és titkos
2008. november 3. hétfő 10:50 - Hírextra
Ezúttal olyan adatokat hagyott el valaki, amelyek egy, a magyar ügyfélkapuhoz hasonló, elektronikus ügyintézést lehetővé tevő oldal használatához kellenek. A brit állampolgárok a többi mellett adóbevallásaikat juttathatják el ezen az oldalon keresztül az illetékeseknek.

A munkaügyi tárca szóvivője az eset kapcsán azt mondta: lényegi információkat nem tartalmazott a megtalált adathordozó, az oldalra való belépéshez szükséges kódokhoz például senki sem férhet hozzá, azok ugyanis titkosak.

Hozzátette: a kormány az adatok védelmét elsődleges fontosságúnak tartja, az pedig teljesen szabályos, hogy bizonyos információkat néhány napig egy adathordozón tároltak.

Ennek ellenére a kormány átmenetileg leállíttatta az oldal működést, hogy ellenőrizzék, pontosan mik szerepelnek az elektronikus adathordozón. Később az angol ügyfélkaput, a Gatewayt újraindították.

Az eszközt egyébként az Atos Origin egyik munkatársa veszítette el, azé a cégé, amely a kormány megbízásából üzemelteti az oldalt. Az adathordozót a staffordshire-i Cannock egyik kocsmájának parkolójában találták meg, azon a településen, ahol a cég központja van.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását