2024. május 5. - Györgyi

Több évet csúszhat az elkerülőút

A csornai elkerülő út ügye ott tart ma, ahol hat évvel ezelőtt tartott - mondta Papp József MSZP-s országgyűlési képviselő, a csornai elkerülő út miniszteri biztosa hétfőn sajtótájékoztatón a településen.
2008. november 3. hétfő 13:32 - Hírextra
A politikus közölte: Csorna jelenlegi fideszes városvezetése elvetette a várost elkerülő út építési engedéllyel rendelkező terveit, amelyeket még 2002-ben rendelt meg az akkori baloldali vezetésű önkormányzat. E tervek értelmében az M86-os főút nyugatról kerülte volna meg a várost. A városvezetés azonban ragaszkodik az elkerülő út keleti változatához, ezért az erre vonatkozó engedélyezési terveket rendelte meg. Ez a döntés többéves csúszást jelenthet, hiszen az egész eljárási folyamat kezdődik elölről.

Papp József rámutatott: a csornai elkerülő úttal kapcsolatban a helyi önkormányzat és a szakma egy évtizede eltérő véleményt képviselt. A város indoka az, hogy egy évtizeddel ezelőtt az iparterületet a várostól keletre képzelték el. A korábbi álláspont azonban időközben aktualitását veszítette, mivel a csornai ipari park helyét a várostól délre eső részen jelölték ki. A jelenlegi polgármesternek tehát egyetlen érve sincs, hogy a város miért is ragaszkodik a keleti elkerülőhöz.

A helyzet érdekessége, hogy a keleti elkerülőről 2000 előtt az akkor polgármesteri székben ülő Papp József vezette önkormányzat határozott. Az MSZP-s politikus úgy vélekedett: a fideszes polgármester elérte célját, "balhé van" a csornai elkerülő út körül, ezzel szemben az országgyűlési képviselő leszögezte: ő akkor éri el a célját, ha lesz elkerülő út Csornánál.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását