2024. május 16. - Mózes, Botond

Huszonhárom embert tartóztattak le boszorkányság miatt

Huszonhárom idős embert, köztük egy evangélikus lelkészt tartóztattak le Gabon északi részén a "kohng", azaz "emberéletekkel való kereskedés" - a boszorkánysághoz hasonló tevékenység - vádjával Gabonban - számolt be róla a L'Union című napilap hétfői szám
2008. november 3. hétfő 13:29 - Hírextra
Október 21-én hallgatta ki őket az ország egyik északi városának csendőrsége további hét személlyel egyetemben, akiket később ártatlannak nyilvánítottak és elengedtek - erősítette meg a lap.

A letartóztatottak egyike a helyi evangélikus egyház illetékese, másikuk egy kereskedő, akit korábban már 15 évre ítéltek "hasonló jellegű tevékenység" miatt.

A 23 feltételezett "boszorkányt" - akik letartóztatásban várnak a bíróság ítéletére - egy Bitam városába küldött gyógyító "leplezte le" mint a "kohng" gyakorlóit. Az illető a helyszínen számos, "ennek a fajta boszorkányságnak a műveléséhez szükséges" tárgyat ásott ki a földből az újság szerint, amely cikke mellett közli két, állítólag emberi koponya, emberi vért és zsírt tartalmazó palackok, továbbá egy "misztikus íj" fotóját.

Az országrész államügyészéhez állítólag "számos lakossági bejelentés" érkezett, amelyek többé-kevésbé rejtélyes vagy gyanús halálesetekről számolnak be.

Gabonban a lakosság jórésze őrzi a hagyományos animista vallás örökségét, amely rendkívüli jelentőséget tulajdonít a természeti és természetfeletti erőknek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását