2024. április 27. - Zita

Megkezdődött a Hír TV-s per

Megkezdődött a Fővárosi Bíróságon hétfőn az a polgári per, melyet jó hírnév megsértése miatt indított a Hír TV Veres János pénzügyminiszter ellen azért, mert a szocialista politikus azt állította egy népszavazási ügy kapcsán, hogy a tévé pénzért vett nyil
2008. november 3. hétfő 13:20 - Hírextra
A Hír TV keresetében a jogsértés megállapítását, a további jogsértéstől való eltiltást és nyilvános elégtétel adását kérte.

Veres Jánosnak a Hír TV tavalyi egyik műsorával kapcsolatos, kifogásolt nyilatkozata a Népszabadságban látott napvilágot márciusban. A perben másodrendű alperesként szereplő napilapot a Hír TV csupán az elégtételadás közlésének tűrésére kéri kötelezni.

A hétfői tárgyaláson ismertették az Országos Rádió és Televízió Testület határozatát, amely szerint bár helye van a politikusok által eltitkolt információk felfedésére irányuló oknyomozó újságírásnak és össztársadalmi érdek a korrupció feltárása, de ez csak jogszerű keretek között végezhető. Az a Hír TV által alkalmazott módszer pedig, hogy a televízió munkatársa Veres János kampányfőkének nevében hívott fel a választási üggyel kapcsolatban Szabolcs megyei kisebbségi vezetőket, elítélendő és a személyiségi jogokat sérti.

Az ügyben számos más eljárás is indult: a Szabolcs megyei rendőr-főkapitányságon mindkét fél büntetőeljárást kezdeményezett, és a Hír TV a Legfőbb Ügyészségen is feljelentést tett választási csalás miatt.

A bíró arra hívta fel a miniszter jogi képviselőjének figyelmét, hogy ebben a perben a kifogásolt tényállítások valóságtartalmát az elsőrendű alperesnek kell majd bizonyítania.

A Hír TV kontra Veres János, Népszabadság polgári per következő tárgyalása fél év múlva lesz a Fővárosi Bíróságon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását